Годзила се завръща

Годзила се завръща | StandartNews.com

Поредният римейк за чудовището тръгва днес по кината

Най-култовото чудовище в историята на киното се преражда. Годзила отново разрушава в пореден епичен екшън. Американски римейк се появява навреме за 60-годишнината от първата екранна поява на японското чудовище, резултат от радиоактивно заразяване. Легендарният фантастичен звяр изгрява за първи път в нискобюджетен японски сериал през 1954 г. Оттогава става неизчерпаем извор на вдъхновение, както за първосъздателите си, така и за холивудските кинаджии. След филма на Роланд Емерих от 1998 г., който опустоши Ню Йорк, следва епичната битка в Сан Франциско. Този път филмът е режисиран от Гарет Едуардс по сюжет на Дейвид Калахам и сценарий на Макс Боренстийн. Бюджетът на новата продукция надхвърля 150 млн. долара.

Международният звезден актьорски състав включва Арън Тейлър-Джонсън ("Шут в г***", Диваци"), номинирания за "Оскар" Кен Уатанабе ("Последният самурай", "Генезис"). Явно холивудската традиция повелява във филмите за Годзила винаги да има по един първокласен френски актьор. Жан Рено, незнайно защо, се съгласи да играе във филма на Роланд Емерих от 1998 година, а сега в новата Годзила на Гарет Едуардс (Monsters) ще се появи Жулиет Бинош. Актрисата в момента е у нас за снимките на "Никой не иска нощта". Какво точно ще изиграе отличената с "Оскар" за ролята си в "Английският пациент" актриса, все още не се знае. Сред екипа са и Елизабет Олсен, номинираната за "Оскар" Сали Хокинс ("Син жасмин"), Дейвид Стратерн и носителят на награди "Еми" и "Златен глобус" - Брайън Кранстън, който след сериала "В обувките на сатаната" получава все повече роли в блокбастъри.

Режисьорът Гарет Едуардс е създател на изненадващия инди хит Monsters. "За мен Годзила е като природна стихия, като Божия гняв, отмъщение за поведението ни като хора", казва Едуардс пред USA Today. "Искам филмът да бъде епичен. Искам направо да ви настръхнат космите по врата, докато го гледате!", допълва той. "Режисьорската работа е най-близкото нещо до това да бъдеш Бог. Представяш си нещо и на следващия ден то вече е там, пред очите ти, придобило физическа форма, независимо колко откачена е била идеята ти", обяснява Едуардс. Той разкрива, че визията на чудовището се придържа стриктно към оригиналния му вид и няма да изненада публиката с нова неочаквана природа. "Надявам се, че съм направил реалистичен и напрегнат филм, чието действие се развива в модерния свят. Историята е сериозна и без излишен хумор. Работихме здраво върху ефектите и крайният резултат си заслужава вниманието", споделя Едуардс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай