Фен обиколки в Народния за Нощта на театрите

Зрителите ще влязат зад кулисите на всички сцени

Фен обиколки в Народния за Нощта на театрите | StandartNews.com

Народният за шеста поредна година ще се включи в европейската Нощ на театрите. Поради огромния интерес, който  събитието предизвика през 2017-а, сега фен обиколките зад кулисите на най-голямата сцена у нас ще се проведат на 17 ноември, събота, и 18 ноември, неделя.

До момента повече от 600 души са се записали за тура в тайните кътчета на най-красивата сграда у нас, за да се докоснат  отблизо до магията на изкуството и до нещата, които остават скрити от погледа по време на представление. В компанията на любими актьори от академичната трупа, посетителите ще видят как изглеждат гримьорните, гардероба, реквизита, ще научат малко известни факти от историята и ежедневието в театъра. Сред звездите, които ще водят обиколките, са Дарин Ангелов, Ева Тепавичарова, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова, Радина Боршош, Владислава Николова, Павел Иванов и други. Един от акцентите в празничните театрални дни е откриването на специална изложба, посветена на спектакъла „Един безумен ден“. Световноизвестният фотограф Любомир Сергеев, който засне уникалния плакат на постановката, ще подреди и покаже избрани моменти от работната фотосесия. Експозицията, наречена „Състояния“, ще бъде открита в събота, 17 ноември, от 11 часа, в присъствието на фотографа, режисьора Михаил Петров и актьори от „Един безумен ден“. Любомир Сергеев се занимава с професионална фотография повече от 20 години. Носител е на редица отличия, сред които безспорно най-впечатляваща е международна награда - Trierenberg Super Circuit , наричана още “Оскар” за фотография. Търсен е от водещи брандове в държави в Европа и Азия. Освен в България, управлява студио и в Бруклин, Ню Йорк, а всеки негов кадър е шедьовър и завършен спектакъл.

В програмата на театъра в празничните два дни зрителите могат да гледат  премиерните „Един безумен ден“ и „Дивата патица“, „Духът на поета“ и   премиерният „Даскал“. Още една изненада е подготвил Народният за своите приятели в дългата Нощ - всеки, който посети театъра по време на обиколките на 17 и 18 ноември, ще получи ваучер, с който до 30 ноември може да си купи билети за избрани от него спектакли през ноември, декември и януари на преференциална цена от 10 лева. Отстъпката няма да важи за премиерните заглавия.

Сред изненадите за феновете ще бъде и посещението на ателието за грим, където те ще имат шанса след участие във викторина да бъдат гримирани. Пред очите им професионалните гримьори на театъра ще подготвят актьори за спектакъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай