Джон Леджънд с нов албум

Любовта между хората носи истинската сила, казва носителят на 11 награди „Грами“

Джон Леджънд с нов албум | StandartNews.com

В момент на световна, здравна и човешка криза мултиплатиненият изпълнител, автор на песни и носител на 11 награди „Грами“ Джон Леджънд представя новия си албум „Bigger Love“, за да напомни, че любовта между хората притежава истинска сила.

“В тези болезнени времена някои от нас може да си мислят, че не е добре да се смееш, да танцуваш или да бъдеш романтичен. Плашещи са снимките напоследък в медиите - на цветнокожи, физически подчинени с колене върху вратовете, страдащи или изразяващи гнева си. Но въпреки че ние всички чувстваме тези ужасни емоции и болка, е важно да продължим да показваме на света, че сме не по-малко пълноценни хора. Чрез изкуството си ние може да го постигнем. Албумът ми празнува любовта, щастието, чувствителността, надеждата и силата - нещата, които превръщат културата ни в красива и въздействаща”, споделя звездата.

„Bigger Love“ е изпълнен с дълбоки емоции, той е радостен, обичлив, нежен и внимателен – като самия Леджънд. Колекцията от 16 трака е опияняващ микс от поп соул (“Bigger Love”, “I Do”, “Wild”), секси R&B (“U Move I Move”, “Slow Cooker”, “Favorite Place”), груув парчета, вдъхновени от хип хопa (“Ooh Laa”, “Actions”) и въздействащи балади (“Converstations in the Dark”, “Never Break”).

Списание Rolling Stone определя едноименния сингъл от албума “Bigger Love” като “поп парче, готово да те изстреля на дансинга, което те кара да ликуваш дори и в тези трудни времена“. Billboard пише, че “Actions” може да има различно значение за всеки, но за пореден път Леджънд налага позитивна мотивация, а за №1 песента “Conversations in the Dark”, MTV коментира, че Леджънд е написал „най-милите обети на света”.

„Bigger Love“ предлага колаборации с Jhene Aiko, Koffee, Rapsody и Gary Clark Jr. Джон Леджънд отпразнува премиерата на своя седми студиен албум със специален музикален дуел и пиано битка с Алиша Кийс в Instagram Live серии. В четвъртък, 25 юни, от 3 pm PT/ 6 pm ET, Леджънд ще изнесе виртуалния концерт #BIGGERLOVE заедно с Wave, подпомагайки благотворителната организация Let’s Free America. В обръщение към феновете си Джон казва: “Не живея с илюзията, че музиката може да спаси света и да разреши проблемите му, но винаги съм се обръщал към нея, за да ми помогне да премина през трудните времена и знам, че много от вас правят същото. Стартирах кариерата си през 2004-а  с албума GET LIFTED. А сега, навлизайки в лято 2020, се надявам този нов проект пак да ви издигне, да изпълни сърцата ви с любов и вдъхновение, да ви даде повод да потанцувате, да ви подари мелодии, на които да държите ръцете си и да правите любов.”

Джон Леджънд има не само 11 „Грами“-та, но още „Оскар“, „Златен глобус“, „Тони“ и „Еми“, което го превръща в първия афро-американец, носител на EGOT. До момента той има издадени 6 албума. През 2018-а участва в концерта на NBC Jesus Christ Superstar Live, за което печели „Еми“,  както и номинация за най-добра главна роля. Година по-късно влиза в менторския екип в сезон 16 на музикалния формат “The Voice” и изпълнител от неговия отбор е победителят в шоуто. В ролята си на филантроп Леджънд създава кампанията #FREEAMERICA през 2015-а с цел да окаже влияние върху разговора за неправомерната политика на наказателното право в страната и прекратяване на масовото лишаване от свобода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай