Джоли и Кейт Бланшет по HBO

През юни гледаме документални ленти, екшъни и сериали

Джоли и Кейт Бланшет по HBO | StandartNews.com

Ленти по действителни събития, екшъни и сериали гледаме през юни по HBO. Три документални заглавия привличат вниманието от раз. „Пожарът в "Колектив" е за трагедията в Букурещ през 2015-а, която оставя 27 загинали и 180 ранени. Много от жертвите, настанени в болница, умират от раните си, които не са били класифицирани като животозастрашаващи. Един лекар решава да съдейства на разследващите журналисти, за да бъде разкрита мащабна измама в здравеопазването на страната. Когато е избран нов министър на здравеопазването, той предлага безпрецедентен достъп до всяко свое действие за реформа на системата, но и до всички пречки, с които се сблъсква. Като проследява журналисти, анонимни информатори, жертви на пожара и правителствени служители, филмът дава безкомпромисен поглед към важността на разследващата журналистика.

„Вкъщи“ е проект антология на HBO Европа с пилотно издание в Испания. Пет местни  режисьори заснемат кратки филми в условия на пандемия през последните два месеца и половина. Те са в домовете си и всеки от тях представя личното си творческо виждане и екзистенциални въпроси за живота в изолация.

„Ще изчезна в мрака“ І е нова поредица по едноименния бестселър на журналистката Мишел Макнамара, решена да открие психопата, тероризирал Калифорния в края на 70-те и началото на 80-те. Престъпника, когото тя нарича „Убиеца от Златния щат“, е извършил 50 влизания с взлом и изнасилвания и десет убийства. Следите му се губят над три десетилетия и остава неуловим за няколко екипа и най-добрите детективи в района. На 24 април 2018-а шерифът на Сакраменто арестува бившия полицай Джоузеф Джеймс Деанджело в дома му. Той е идентифициран като печално известния сериен убиец след  ДНК-експертиза и са му предявени поредица от обвинения.

„Следотърсачи“ I в шест епизода преплита три истории на фона на уникалните южноафрикански пейзажи. Общото е конспирация, свързана с насилие, организирана престъпност, контрабандни диаманти, държавна сигурност, черни носорози, ЦРУ и международен тероризъм. Джеймс Грейси влиза в ролята на мъж, който се опитва да съгради живота си наново в градче и търси отмъщение, след като кариерата му е била разбита по време на операция на Президентското бюро за разузнаване. Роланда Мари се превъплъщава в домакиня от Кейп Таун, която започва да работи като анализатор на данни и се озовава в центъра на конспирацията. Ед Стопард е мистериозен тип, за когото се предполага, че е агент на ЦРУ.

„Може и да те съсипя“ I е искрена и провокативна драма, която анализира секса в съвременния живот. Действието се развива в Лондон, където удоволствието е само на едно приложение разстояние. Арабела е безгрижна и уверена лондончанка със страхотни приятели, многообещаваща писателска кариера и увлечение по време на почивка в Италия, което има потенциала да се превърне в сериозна връзка. Но когато е упоена с „наркотик за изнасилване“ и нападната в нощен клуб, животът ѝ се променя необратимо и тя трябва да преосмисли всичко и така започва да опознава себе си. Пътуването е често болезнено, понякога смешно, изпълнено с изненади и противоречиви изводи.

Екшънът в „Пери Мейсън“ се случва през 1931 година. Докато останалата част от страната е потънала в задушаващите прегръдки на Голямата депресия, в Лос Анжелис животът продължава на пълни обороти - въртят сделки с нефт за милиони, текат олимпийските игри, а Холивуд бълва нови скъпи продукции. Базираният на мотиви от произведенията на Ърл Стенли Гарднър сериал проследява перипетиите на най-известния специалист по криминално право в града Пери Мейсън (Матю Рийс), който трябва да разплете сложен случай с отвличане на дете. По пътя към истината Мейсън ще затъне в истинска мрежа от поквара и корупция и ще трябва да се изправи срещу собствените си демони, които за малко да го погубят.

„Прокълнат патрул“ II с Брендън Фрейзър, Мат Бомър, Даян Гереро, Алан Тюдик, Ейприл Боулби разказва за една от най-обичаните групи супергерои от Вселената на DC Човека робот, Негативния човек, Еластина и Лудата Джейн, предвождани от съвременна версия на лудия учен Нилс Колдър или Шефа. Всеки член от тях е преживял ужасяващо събитие, след което се е сдобил със свърхсили, но също така е останал обезобразен. Травмирани и потиснати, те намират смисъл и цел в живота си с помощта на Шефа, с когото разследват най-странния феномен, който е съществувал. След мистериозното изчезване на Шефа героите аутсайдери ще се окажат на място, на което не са предполагали, че ще се озоват  - привикани са от Киборга, който им възлага мисия, която не могат да откажат.

„Господарка на злото 2“ с Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Мишел Пфайфър, Чиуетел Еджиофор е продължение на световния блокбъстър от 2014-а на Дисни. Злодеида и кръщелницата ѝ Аврора поставят под съмнение сложните семейни отношения, които ги обвързват, а предстояща сватба, неочаквани съюзници и новопоявили се тъмни сили ги отдалечават една от друга. Времето е било милостиво към Злодеида и Аврора. Техните отношения, породили се от страдание, отмъщение и в последствие любов, процъфтяват. Само че омразата между човечеството и феите все още не е загърбена. Предстоящият брак на Аврора и принц Филип е повод за радост и възможност феите в Блатото и хората в Улстед най-сетне да се обединят. Когато обаче неочаквана среща ражда могъщ нов съюз и избухва жестока война, Злодеида и Аврора се озовават в противоположни лагери. Предаността им една към друга е поставена на изпитание и предстои да стане ясно дали наистина е възможно да бъдат семейство.

„Близнакът“ на Анг Лий с Уил Смит, Мери Елизабет Уинстед, Олив Оуен, Бенедикт Уонг е иновативен екшън трилър. Хенри Броган – 51-годишен елитен наемен убиец, е готов да се пенсионира след успешното изпълнение на поръчка № 72. Плановете му обаче се осуетяват, защото се оказва мишена на мистериозен таен агент, който очевидно може да предвиди всеки негов ход. За свой ужас Броган скоро разбира, че е изправен срещу свой по-млад и по-бърз клонинг.

“Къде си, Бернадет?“ по едноименния бестселър е вдъхновяваща комедия за грижовна майка, която копнее да преоткрие творческата си страст, след като години наред се е жертвала в името на семейството. Бившата архитектка Бернадет Фокс (Кейт Бланшет) на пръв поглед има всичко - красив дом в Сиатъл, успешен и любящ съпруг и брилянтна дъщеря тийнейджърка, която ще учи в пансион. Бернадет обаче изчезва безследно и изплашеното семейство се отправя на вълнуващо приключение, за да я намери.

В „Зомбиленд: Втори удар“ Уди Харелсън, Джеси Айзенбърг, Ема Стоун и Абигейл Бреслин се събират след 10 години за продължението, в което комичната бъркотия се простира от Белия дом до сърцето на САЩ. Четиримата убийци трябва да се изправят срещу многото нови видове, еволюирали зомбита. Но най-вече трябва да разрешат проблемите, които тормозят импровизираното им семейство.

„Проклятието на плачещата жена“ оживява във филма на Майкъл Чавес. Тя се спотайва в сенките и отвлича деца, за да компенсира загубата на своите. Социална работничка и семейството й се оказват заплашени, когато пренебрегват предупреждението на една разтревожена майка, обвинена в неглижиране на детето си. Единственият им шанс да се спасят от смъртоносната ярост на Плачещата жена е отчаян свещеник, който практикува мистични ритуали, за да прогонва злото. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай