4 актриси се борят за роля във филма в космоса

Твърди се, че фаворитката е Юлия Пересилд

4 актриси се борят за роля във филма в космоса | StandartNews.com

Създателите на филма с работното заглавие "Предизвикателството", чието заснемане е предвидено на борда на Международната космическа станция (МКС), избират актриса за главната роля и нейна дубльорка сред четири кандидатки, съобщи ТАСС. 

Миналата седмица ръководителят на руското космическо ведомство Дмитрий Рогозин заяви, че решението по кандидатурите ще бъде огласено на 15 май. Той обаче отказа да назове имената на претендентките, допълва БТА.

Според информация на портала "Спейс нюз" в списъка са влезли три актриси - София Аржаковская, Алена Мордовина и Юлия Пересилд. Четвъртата финалистка е е Галина Каирова, която няма актьорски опит.

Окончателното решение ще бъде взето на 13 май от междуведомствената комисия, а след два дни то ще бъде обявено официално.

Порталът отбелязва, че същата комисия трябва да одобри и участниците в мисията на "Союз МС-20У", с която в орбита трябва да се отправят двама космически туристи. С космонавта Александър Миуркин в орбита би трябвало да се отправят пилотът от Австрия Йохана Майслингер и японската певица Юми Мацутоя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай