Четеш в автобуса - возиш се безплатно

Четеш в автобуса - возиш се безплатно | StandartNews.com

Бургас. Без билети в градския транспорт в Бургас ще пътуват всички, които четат книга в превозните средства на 14 юни от 8 до 18 ч. Подаръкът е част от фестивала "Четящият човек", който ще се проведе за трети пореден път в морския град и започва утре, 12 юни.

Награди ще бъдат раздавани и в Морската градина на Бургас. На 13, 14 и 15 юни от 17.00 до 19.00 ч. всеки, който чете книга на Пушкиновата алея в Морската градина, ще получи подарък. Все още е тайна какви точно ще бъдат изненадите.

За фестивала "Четящият човек" в Бургас ще пристигнат известните български автори Алек Попов, Иво Сиромахов, Любен Дилов-син, Бойко Ламбовски, Захари Карабашлиев, Палми Ранчев, Николай Фенерски и др.

Местата, на които ще се провеждат фестивалните събития, са културен център „Морско казино", лятна сцена „Охлюва", къщата-музей „Георги Баев" и знакови пространства в Морската градина. Предвидени са концерти, прожекции на филми и други инициативи. Три филмови заглавия предизвикват киноманите. Това са „Полунощ в Париж" на Уди Алън, „Ловци на глави" по романа на Ю Несбьо и лентата „Спомени за моите тъжни проститутки" в памет на Габриел Гарсия Маркес. Всички филми ще бъдат представени на лятна сцена „Охлюва" от 20.30 часа в трите фестивални дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай