Боян Биолчев: Трябва да се спасим от тези, които не харесваме

На обществото е нужно образование

Боян Биолчев: Трябва да се спасим от тези, които не харесваме | StandartNews.com

"На обществото му е нужно образование, но не чиновници да дават акъл дали ни е добро образованието, а да се замислят какво не разбират в това образование и какъв е пътят то да се подобрява. Не е пътят да се подобрява като има подигравателно отношение към тези, които осъществяват образования човек в България", каза проф. Боян Биолчев в предаването „120 минути" по bTV.

„Самият ни народ не е настроен за търсене на чорбаджия. Да дойде ситуация или този, който иска да помогне, без голяма загуба за самите хора. Това е доста остаряло за времето, в което живеем. Това, което ние пропускаме да направим, е да се наблюдаваме сами. Негативното отношение към когото и да е било, което е изведено на преден план пречи на този, който го внедрява в националното общежитие", добави проф. Биолчев.

Той коментира и това дали светът усеща епидемия от страх.

„Не в степен, която да събужда съчувствие и човещина. Напротив буди еготизма на тези, които искат да си живеят леко и спокойно. Това е нещо, което мене ме безпокои – липса на съчувствие. Ние не продължаваме, а сме закачени в голяма верига, зависим от неща, на които нямаме влияние", каза проф. Биолчев.

„Ако продължаваме да не се спасяваме от тези, които не харесваме и от самите нас, защото когато се настройваш само негативно не може да настъпи някакво позитивно решение. Това е категорично така", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
4 Коментара
Неразбрал
преди 3 месеца

Моля, ако някой е разбрал, какво точно обяснява г-н Биолчев да го коментира.

Откажи
Мариана
преди 3 месеца

Виждам три основни аспекта в изказването му:казва,че тези,които критикуват са производители на едно голямо нищо.2-Да се освободим от негативизма,защото той спира развитието.3-да имаме смелостта да се противопостави на хората,които ни вредят.Гърците могат да ни бъдат пример с тяхното ,,ОХИ,,

Откажи
Анастасия
преди 3 месеца

И аз категорично не схванах професорската мисъл....Mea culpa...

Откажи
DIRERKTEN
преди 3 месеца

Професорът беше напълно ясен по възпитан начин! Когато някой те гледа зле и отваря джобни ножче, надали ще отвори кутия с локум да те черпи ! Историята учи на мислене, а образования човек на превенция и опитна интуиция ! Превантивната реакция е успешната реакция ! 1. Премахват се предателски субекти навреме 2. Премахват се инвазивни вредни тенденции 3. Доказаните успешни защитни практики се затвърждават с принципни и законно - потвърдени и насърчени протоколи на защитни практики ! Те стават нови закони Никой няма да вкарва в България врагове, друговерци и агресивни кърлежи и вредители на нашата култура и живот чрез подмолни политики ! Ако вождът предаде племето, племето премахва вожда !

Откажи