Асен Блатечки: През пандемията ударих дъното

Сега има само една възможност – нагоре, твърди звездата

Асен Блатечки: През пандемията ударих дъното | StandartNews.com

Асен Блатечки и Стефания Колева се готвят за театър под открито небе – учениците от първия клас на Стефан Данаилов ще събират овации в Борисова градина. В парк-театъра Колева, която вече е със сребриста и много късо подстригана коса, излиза на 31 май в "Лъжи ме. Обичам те", а нейният стар приятел и състудент, който се появи в Би Ти Ви с нов татус в червено на дясната си ръка, играе в "Мръсно копеле" и представя режисьоркия си спектакъл "Нашата голяма френска сватба".

 "Хората много се забавляват и не е долна халтура, а е качествена комедия", коментира Блатечки.  И не скри, че пандемията му се е отразила лошо:  „Ударих дъното, никога не съм се чувствал толкова зле през живота си". Дъщеря му Катерина, която учи архитектура в Лондон, пък е минала изцяло на онлайн лекции, докато 6-годишният му син Борил не се впечатлявал прекалено от ситуацията. "Хубавото е, че се запознахме с хората, с които живеем", пошегува се Стефания Колева по повод на социалната изолация. Докато били на поклонението, на което арт гилдията изпрати Иван Налбантов, двамата се събрали с хората от своя клас и с аверите си от другите випуски на Стефан Данаилов. Стефания се оплака, че всички те са осиротели, след като и тримата им преподаватели напуснаха земния театър – И Ламбо, и Илия Добрев, и Иван Налбантов. „Вече ни остана само едно съкровище – Ивайло Христов“, сподели Колева, припомняйки, че настоящият професор е бил асистент на Мастера в продължение на 10 години.       

„Научиха ни на много неща, като най-важното от тях е да бъдем човеци – това е в основата на професията. Работата ни винаги е с много хора и няма как да не бъдеш добър“,  каза още Блатечки. „Възпитаха ни в основните принципи – да имаме характер и да не се взимаме насериозно, защото това е най-лесният път надолу“, добави Стефания Колева.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай