Аплодисменти за „Червено" в Благоевград

Аплодисменти за „Червено" в Благоевград | StandartNews.com

Постановката „Червено" по Джон Лоугън на Театър 199 заслужи аплодисментите на зрителите в шестата вечер на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия" в Благоевград. На сцената излязоха актьорите Георги Кадурин и Иван Юруков, за да изиграят представлението, режисирано от Владлен Александров.

Жители и гости на Благоевград станаха свидетели на невероятна актьорска игра, показваща света на един възрастен и успял художник – на абстрактния експресионист Марк Ротко, и на неговия млад асистент Кен. През 1958 га. Марк получава изключително примамлива поръчка да украси с картини стените на най-луксозния за времето си ресторант в Ню Йорк – „Четирите сезона". И тук започва историята на неговите платна в „Червено".

В студиото му пристига асистентът, който Ротко назначава за да може изцяло да се съсредоточи върху най-смелото си начинание. И докато художникът рисува със замах , той открива, че присъствието на младия човек в ателието му ще се окаже сложна битка. Спектакълът „Червено" разказва за сблъсъка между поколенията, за откриването на цветовете, за смисъла на живота, за планетите, за яростта в изкуството.

На сцената в ДТ „Никола Вапцаров" бе представен и танцовият спектакъл "АRTisT". Рисувайки с телата си, актьорите насочват публиката към въпросите: За какво ни е изкуството? Какво е артист? Кой съм аз? Кой си ти? Кой е човекът в гримьорната, човекът зад завесата? Това бе един спектакъл за цветовете на хората. Палитра от емоции, хумор, самоирония, смях и още нещо. Режисьор на продукцията е Валери Кирилов, а неин автор е Благовеста Митева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай