Американци борят БГ зомбита

Американци борят БГ зомбита | StandartNews.com

Експлозии, подпалени коли, каскади и престрелки плюс добре гримирани зомбита, които бродят между панелни блокове - това ще видим в българо-американската продукция "Код: Червено".

Действието в лентата на режисьора Валери Милев се развива по време на Втората световна война. Хората на Сталин създават строго секретен нервнопаралитичен газ, който изчезва безследно след битката за Сталинград. Само един германски войник оцелява, но е затворен в психиатрична клиника. Неговите записки попадат на агенти от ЦРУ, които дълго време проверяват вероятността такова оръжие да съществува. 70 години по-късно ужасяващото биохимично оръжие бива активирано в България. В резултат голяма част от жителите на страната се превръщат в обезумели мутанти. Ситуацията става още по-опасна, когато мъртвите започват да се надигат от своите гробове. В центъра на всичко това се оказват капитанът от американските специални части Джон Макгейхи и лекарката от НАТО Ана Бенет. Разчитайки единствено на себе си, те трябва да се измъкнат живи от заразената зона, преди всичко да бъде унищожено от военните. Но намирането на изход се оказва по-трудно от очакваното и скоро става ясно, че Джон и Ана разполагат само с 24 часа, за да напуснат района.

Валери Милев е и сценарист на филма. Идеята му хрумва, когато преди години край София експлодира поделението в Челопечене. "Ами какво би се случило, ако в това поделение има химическо оръжие", пита се той и превръща хипотезата в зомби сюжет. Продуценти на "Код: Червено" са Константин Боров и Башар Рахал. Основният женски персонаж се играе от холивудската актриса Манал Фетури. Георги Стайков, Валентин Ганев, Пол Логън, Миа-Лесиа Нейлър и Юлиан Костов са в останалите роли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай