Аланис Морисет се завръща с нов албум

Певицата празнува 25-годишнината от издаването на култовия си „Jagged Little Pill“

Аланис Морисет се завръща с нов албум | StandartNews.com

Носителката на „Грами“ Аланис Морисет се завръща на 31 юли с дългоочаквания си нов албум „Such Pretty Forks In The Road“. Тавата съдържа 11 парчета, сред които синглите „Reasons I Drink“, „Smiling“ и „Diagnosis“.

Промяната винаги е била движеща сила в креативния процес на Морисет – не само личностната, но и тази, случваща се в света около нея. Най-важното за канадско-американската мултиплатинена изпълнителка винаги е било да изрази тази промяна в магнетични рок парчета или нежни балади. От 90-те години насам Аланис е една от най-впечатляващите артисти в рокa и попa. Тя е автор и на филмова музика и дори е била гост-звезда в редица признати ленти и телевизионни продукции. Благодарение на въздействащата си музика и запомнящи се изпълнения, тя е носителка на многобройни призове, сред които American Music Award, награда BRIT, награда на MTV, „Златен Глобус“, както и 7 Грамита. Миналата година изпълнителката получи престижното отличие „Billboard Women In Music - Icon Award“, а до момента има продадени над 75 милиона копия на албумите си.

На 13 юни супер успешният проект на Морисет „Jagged Little Pill“ отпразнува 25-тата си годишнина, а още с издаването си през 1995-а се превръща в културен феномен. Днес има 17 х платинен сертификат от Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка за продадени над 33 милиона копия в цял свят и е 16-ят най-продаван албум в Щатите за всички времена. Морисет обяви нови дати за турнето в чест на юбилея на албума, което ще стартира на 18 октомври 2021-а в Бирмингам, Великобритания, ще премине през Лондон, Манчестър, Дъблин, Хамбург, Копенхаген, Амстердам, Будапеща, Варшава, Милано, Барселона и Мадрид, и ще завърши в Париж на 13 ноември 2021-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай