Рок и спектакли до дупка

 Рок и спектакли до дупка | StandartNews.com

"София моно" дава старт в парка, аплодират Хулио Иглесиас в "Арена Армеец"

До края на май и през юни почти няма да се прибираме вкъщи - всеки ден ще има културно-масово мероприятие. И това го вещаят звездите - тези от плът и кръв. Актьорски вечери и чужди музиканти - десантът от забавление е сериозен. Носете си за всеки случай връхни и долни дрешки и четка за зъби, ако след купона се озовете направо в офиса. Както и фенерче. Истинско предизвикателство за меломаните са концертите на "Тото", Слаш и "Джудас прийст" - ще бъдат в три поредни вечери. Често през юни вали, така че сгънете и дъждобранче в чантата за всеки случай.

26 май:
Хулио идва в у нас като доктор

Хулио Иглесиас и синът му, който носи неговото име, ще зарадват почитателките си на 26 май в зала "Арена Армеец". Преди ден световноизвестният испанец бе удостоен от музикалният колеж "Бъркли" в Бостън с почетна докторска степен. "Аз съм артист, изпълнявал песни на много езици и най-хубавото нещо в живота ми е това признание. Вчера попитах президента на колежа Роджър Браун колко човека учат там и откъде са. И разбрах, че 35-40% от студентите са от чужбина. Това означава, че глобалното усещане е вкоренено във всеки един от вас и ще помогне за световния мир", каза той.

29 май - 4 юни
Театро под звездите

7 дни с моноспектакли на любими актьори и то под звездите - това ги очаква почитателите на театралното изкуство от 29 май до 4 юни. Петото издание на "София моно" по традиция е в парка на Военната академия. Тази година ще има и две музикални вечери.

Великолепната Мая Новоселска с нейното "Едно малко радио" дава старт на арт вечеринките на 29 май от 21 часа. На другия ден е "Живак" на Димитър Живков, в който вади цяла палитра от образи от Врачанския край. "Приказка за скитника крал" е адаптация по Карел Чапек и ще зарадва зрителите на 31 май. Постановката е на Столичния куклен театър с участието на Румен Угрински, Румен Гаванозов, Станимир Гъмов и Георги Спасов. 1 и 2 юни са запазени за Камен Донев с "Възгледите на един учител за народното творчество" и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета". Белослава и Рут Колева обединяват гласове на 3 юни отново там, а на финалната вечер е концертът от поредицата "Харлем джаз".

17 юни:
"Роксет" подлудиха Европа

"Роксет" започна европейската си обиколка на 10 май. Първите им концерти бяха в Милано и Мадрид при напълно разпородадени зали. Отзивите са повече от добри, всички хвалят Мари - хвърля публиката в екстаз с изпълненията си. Ще се убедим в това и ние само след месец в "Арена Армеец". Ще ги подгрее родна банда - "Революция Z".

26-28 юни
Портной с 50 ударни за "Каварна рок"

Майк Портной, един от най-добрите барабанисти в света, превзема сцената на "Каварна рок 2015" с невиждан сет от ударни инструменти - 50 на брой. Голяма част от сценичната му кариера е свързана с Dream Theater, където участва като барабанист и бек вокал. Фестът започва на 26-и, когато е Battle of The bands на стадион "Калиакра". На 27 излизат Within temptation, Unisonic Kamelot, Delain. На третия ден на фестивала ще забият Twisted Sister, Hammerfall, UFO, Candlemass.

28 юни:
ТОТО си правят селфи с фенове

Несъмнено едно от музикалните събития на годината е легендарната американска банда ТОТО, която идва за концерт в "Арена Армеец".

За 35 години заедно те са продали над 35 милиона албума. Естествено, всички с нетърпение очакваме да чуем на живо мегахитовете "Африка" и "Розана". Видеоклипът на песента "Africa" има 20 милиона гледания, а записът на живо от Амстердам - 10 милиона.

През 2000 година групата дойде за първи път у нас и меломаните още помнят перфектното им представяне. Сега от мениджмънта им пуснаха вип пакети, с които почитателите им получават билет пред сцената, присъствие на саунд чек парти и снимка с тях - на цени между 160 и 215 евро, според информацията на официалния им сайт.

29 юни: Слаш с дубъл

Понеделник може да бъде и хубав ден от седмицата - ако го завършите със Слаш и The Conspirators. Те ще изпълнят парчета от втория си албум World on fire, както и познати хитове - на 29 юни в зала "Христо Ботев" от 20 часа. Преди две години виртуозният бивш китарист на "Гънс енд роузис" дойде за първи път у нас и показа класата си в "Универсиада". "Бандата свири удивително точно сега, в страхотна форма сме и ще видите истинско, невероятно рокендрол шоу", закани се Слаш. Подгрява ги Милена, така че купонът е гарантиран.

30 юни:
"Джудас прийст" и Helloween
свирят нови парчета

Британските метъл титани идват на 30 юни в "Арена Армеец" по покана на "София мюзик ентърпрайсис". В сетлистата освен едноименното парче от новия албум Redeemer of Souls, обикновено забиват и хитовете си Тurbo Lover, Breaking the Law, You've Got Another Thing Comin', Painkiller и често завършват с Living After Midnight. Новият диск е завръщане към класическия саунд на "Прийст". Преди тях на сцената ще се качат Helloween. Последният им диск ще бъде издаден на 29 май, така че българските им почитатели ще бъдат сред първите, които ще чуят парчетата "My God-Given Right". Това ще бъде 15-тият студиен албум на водещата германска хеви метъл група.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай