$250 млн. за "Бон Джоуви" през 2013 г.

$250 млн. за "Бон Джоуви" през 2013 г. | StandartNews.com

"Бон Джоуви", които зарадваха и българските си почитатели тази година, са имали най-голямото световно турне за 2013, според Billboard. Групата е свирила пред повече от 2 милиона зрители в 90 концерта, с което е спечелила около 250 милиона долара.
На второ място в класацията на списанието се нарежда представлението на Цирк дьо солей, посветено на Майкъл Джексън, следвано от певицата Пинк. Четвърти в списъка са Брус Спрингстийн и The E Street Bаnd, които имат приходи в размер на 147 милиона долара от 53 концерта. Риана е пета - пяла пред 1,5 милиона фенове и е спечелила 137 милиона долара.

"Ролинг стоунс" са най-високо класираните британци. Те заемат шеста позиция със 126 милиона долара приходи от 23 концерта.
На девето място се нареждат "Депеш мод", следвани от Роджър Уотърс - за щастие и двата концерта имаха своето издание и в София. Момчешката банда One Direction е на същата позиция. Пол Макартни отиде на 16 място, а "Айрън мейдън" на 25-то.

Единственият представител на класическата музика в листата е холандският цигулар Андре Рийо, който е завоювал 20-то място с около 50 милиона долара печалба от 70 концерта.

Това е третият път, в който "Бон Джоуви" са на първо място в годишната класация на "Билборд". Бандата е първенец през 2008-а и 2010-а. Тазгодишната обиколка Because We Can започна през февруари и приключи в Брисбейн, Австралия, миналия вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай