10 дни театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”

10 дни театрален фестивал „Тара-ра-бумбия” | StandartNews.com

Благоевград. От 11 до 21 май в Благоевград ще се проведе второто издание на фестивала „Тара-ра-бумбия". Христина Шопова, която е шеф на дирекция „Хуманитарни дейности" в общината, уточни, че всеки ден ще има поне по 3 събития, разделени на модули. Единият модул са куклените представления, другият са независимите млади, а третият - официалните представления на голяма сцена. Тя уточни, че за първи път ще има гостуване на Битолския народен театър от Македония.

„Мисията на този фестивал е да търси новаторството в младите", каза Шопова. Явор Веселинов, режисьор и драматург на Драматичен театър „Никола Вапцаров", заяви, че програмата е на много високо ниво и ще представи в Благоевград едни от най-добрите постановки, които се играят на българската сцена. За първи път театралният фестивал е съчетан с кукления фестивал „Слънчоглед".

Цените на билетите ще бъдат достъпни, за големите представления ще бъдат между 5 и 7 лв., а за ученици и пенсионери - 3 лв. Билети ще се продават на касата на театъра, пред ГУМ и Камерна опера. Община Благоевград обявява тази година 17 май за Нощ на музея, галериите и театрите и от 17.00 до 03.00 след полунощ ще има пет представления.

Този фестивал е във връзка с кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата, допълни Христина Шопова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай