Валери Жаблянов представи остриетата на "ЛЕВИЦАТА!" във Враца

Висша ценност за нас са българската държава и българският народ, каза водачът на листата

Валери Жаблянов представи остриетата на "ЛЕВИЦАТА!" във Враца | StandartNews.com

„ЛЕВИЦАТА!“ представи кандидатите си в листата за предсрочните парламентарни избори във Враца, водена политолога Валери Жаблянов. „ЛЕВИЦАТА!“ е нова по дух политическа сила, съставена от опитни политици. В листите на „ЛЕВИЦАТА!“ има повече социалисти, отколкото в досегашната, представена в парламента, лява формация, отбеляза Жаблянов. Левицата в България съществува, защото тя, макар и зле представена в българския парламент, има мнозинство сред българския народ, добави той.  

Валери Жаблянов подчерта, че „ЛЕВИЦАТА!“ е изразител на основните цели на държавата и държавността – добруване на българските граждани, национална сигурност, социална справедливост, отстояване на мира в Европа и света, отстояване на България като пълноценен член и държава със собствено самочувствие и достойнство в Европейския съюз. „Това са фундаменталните задачи, които ние си поставяме в работата си в следващия парламент. Убеден съм, че представителството на „ЛЕВИЦАТА!“ в българското Народно събрание ще бъде представителството на истинската левица с историческите задачи, които й се полагат“.

Жаблянов отбеляза, че в състава на листата на „ЛЕВИЦАТА!“ във Враца влизат политици с доказана лява политическа биография. „Опитът в случая е предимство, защото, от друга страна, видяхме хората без политически опит, доведени от другия край на света, произведени за политици за три месеца до къде доведоха България – до постоянна криза, до разкъсване на отношенията с традиционни, близки на България държави, до превръщане на българския парламент в такава институция, която гражданите не искат да виждат. А това е върховният орган на нашата република“.   

Висшата ценност за „ЛЕВИЦАТА!“ е българската държава и българският народ. Затова нашата цел е да възстановим авторитета на Народното събрание и на държавността. Това ни задължава хилядолетната история на България, заяви Валери Жаблянов.

"ЛЕВИЦАТА!" – състав на листата във Враца:

1. Валери Жаблянов – политолог, преподавател

2. Славей Григоров - икономист, застраховател

3. Мариела Стоянова - магистър "Здравословно и диетично хранене", медицински специалист

4. Галя Георгиева - треньор по джудо и учител, общински съветник в ОбС Мездра

5. Георги Павлов - старши оператор в АЕЦ Козлодуй

6. Елеонора Колева - медицински специалист в МБАЛ Враца

7. Маргарита Иванова - магистър"Публична администрация"

8. Антоанета Иванова - предприемач

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай