Нови пет БГ производители се включват във фермерския пазар на LIdl

За първи път своя продукция на пазара ще представи и производител на тахани от гр. Хисаря

Нови пет БГ производители се включват във фермерския пазар на LIdl | StandartNews.com
  • Пазарът ще се проведе от 22 до 24 октомври на паркинга пред магазин Lidl на ул.„Ладога“ 3

Петима производители от различни краища на страната ще направят апетитна премиера на свои продукти на фермерски пазар на Lidl. Сред новите предложения са овче и телешки колбаси, козе и овче сирене и кашкавал, ябълки, мед и тахани. Клиентите ще могат да подберат и есенно настроение, запечатано в ръчно направени ароматни свещи или меки текстилни изделия, обвързани със социални каузи. Събитието ще се проведе от 22-ри до 24-ти октомври, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Ладога“ 3, до пазар „Борово“).

Свежи зеленчуци от Сандански и хрупкави ябълки от Кюстендил ще предлагат родни производители, наред с билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарджик и билковите букети чай от с. Алино, община Самоков.

Мед и разнообразни пчелни продукти ще представи за първи път производител от с. Козле, Хасковско, като няма да липсва и вече познатият пчелен асортимент от с. Габърница, Варненско. За първи път своя продукция на пазара ще представи и производител на тахани от гр. Хисаря.

За ценителите на качествените месни и млечни деликатеси са се погрижили ферма „Катaрино“ от Разлог и ферма „Шопар, бик и щука“ с познатата линия „Вино и мезе“. Своята продуктова премиера в тази категория ще направят производител от с. Железник, област Кърджали с овче и козе кашкавал и сирене и фермер от с. Срединка с разнообразие от овче и телешки колбаси. А за винената листа към мезето се е постарала винарска изба „Магура“ от с. Рабиша. Пекарна „Хлябът на Нена“ ще допълни апетитните предложения.

Клиентите ще могат да се насладят и на ръчно изработени свещи и керамика от младежи в ателието на фондация „Конкордия България“, която развива социално предприятие, както и на изящни сувенири от филц и текстил, направени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“. Няма да липсват и майсторските изделия от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай