Понеделник,

Нови пет БГ производители се включват във фермерския пазар на LIdl

От: Стандарт -
139
Нови пет БГ производители се включват във фермерския пазар на LIdl
A
A
A
  • Пазарът ще се проведе от 22 до 24 октомври на паркинга пред магазин Lidl на ул.„Ладога“ 3

Петима производители от различни краища на страната ще направят апетитна премиера на свои продукти на фермерски пазар на Lidl. Сред новите предложения са овче и телешки колбаси, козе и овче сирене и кашкавал, ябълки, мед и тахани. Клиентите ще могат да подберат и есенно настроение, запечатано в ръчно направени ароматни свещи или меки текстилни изделия, обвързани със социални каузи. Събитието ще се проведе от 22-ри до 24-ти октомври, между 10.00 и 19.00 ч., на паркинга на магазин Lidl на ул. „Ладога“ 3, до пазар „Борово“).

Свежи зеленчуци от Сандански и хрупкави ябълки от Кюстендил ще предлагат родни производители, наред с билкови тинктури на „Билка чудодейка“ от Пазарджик и билковите букети чай от с. Алино, община Самоков.

Мед и разнообразни пчелни продукти ще представи за първи път производител от с. Козле, Хасковско, като няма да липсва и вече познатият пчелен асортимент от с. Габърница, Варненско. За първи път своя продукция на пазара ще представи и производител на тахани от гр. Хисаря.

За ценителите на качествените месни и млечни деликатеси са се погрижили ферма „Катaрино“ от Разлог и ферма „Шопар, бик и щука“ с познатата линия „Вино и мезе“. Своята продуктова премиера в тази категория ще направят производител от с. Железник, област Кърджали с овче и козе кашкавал и сирене и фермер от с. Срединка с разнообразие от овче и телешки колбаси. А за винената листа към мезето се е постарала винарска изба „Магура“ от с. Рабиша. Пекарна „Хлябът на Нена“ ще допълни апетитните предложения.

Клиентите ще могат да се насладят и на ръчно изработени свещи и керамика от младежи в ателието на фондация „Конкордия България“, която развива социално предприятие, както и на изящни сувенири от филц и текстил, направени от майки в неравностойно положение, подпомагани от фондация „Рождество Христово“. Няма да липсват и майсторските изделия от висококачествено дърво, ръчна изработка, дело на Владимир Петров с. Джурово, община Правец и неговата социална работилница.

Предлагането на продукти, обвързани със социални каузи, е част от дългосрочното партньорство на Лидл България с Български дарителски форум, което цели популяризиране на каузите на граждански организации и подкрепа за дейността им.

Както и досега, фермерският пазар ще се проведе при спазване на всички необходими мерки срещу COVID-19. Партньор на Lidl по проекта е „Гастроном Смесен Магазин“.


Всички новини от категория ДА! На българската храна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички