BILLA в Габрово ще бъде домакин на фермерския пазар „ОТ БГ“

24 родни производители ще разположат щандове с качествени продукти и любими вкусове

BILLA в Габрово ще бъде домакин на фермерския пазар „ОТ БГ“ | StandartNews.com
  • 24 родни производители ще разположат щандове с качествени продукти и любими вкусове

На 13 ноември 2021 г. от 10:00 до 17:00 часа на паркинга на магазин BILLA в гр. Габрово, разположен на ул. „Орловска“ № 119, в близост до спортна зала "Орловец", ще се проведе традиционният фермерски пазар „ОТ БГ“. За първа година, търговската верига подкрепя инициативата, като по този начин застава зад участващите 24 български производители, фермери и занаятчии, и техните качествени продукти в редица категории.

Родни доставчици от района на Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Стара Загора и Казанлък ще предложат вкусни и запомнящи се изкушения на посетителите. Те ще споделят някои от своите изпитани домашни рецепти и ще дадат възможност на всеки от присъстващите да се увери във вкуса на здравословен мед, Горнооряховски суджук, продукти от краве и козе мляко, домашни сладка и сиропи, изкусително вино, масла, ядки, тахан и био веган десерти.

Освен разнообразие от майсторски дървени изделия сувенири, шарени плетенки и лавандулoви продукти, всеки посетител на пазара ще може да избира между качествени билкови козметични продукти и пробиотици. Голямата изненада за всички посетители на фермерския пазар „ОТ БГ“ ще бъдат ръчно изработените рисувани предмети, мозайки и ковани амулети.

„Инициативата се превърна в традиция за много хора в град Габрово, което ни мотивира да се превърнем в негови домакини през тази година. Ние, от BILLA България, непрестанно се стремим се да подкрепяме дейността на родните производители и да скъсим пътя на фермерските и занаятчийски храни, произведени с внимание и грижа, до потребителите,“ сподели Вигинтас Шапокас, изпълнителен директор на BILLA България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай