Вяра Анкова представя детската "Евровизия" във Виена

Вяра Анкова представя детската "Евровизия" във Виена | StandartNews.com

Вяра Анкова представя днес във Виена българското домакинство на детската "Евровизия" 2015. Пред експерти по радио и телевизия от Европейския съюз и журналисти генералният директор на БНТ ще говори за подготовката на 13-то издание на песенния конкурс в София. "Посланието, което искаме да отправим към Европа, е ясно - България има омагьосваща природа и впечатляваща история и култура. Нашата цел е да оставим траен и цветен спомен у всеки един от участниците и гостите, които ще посрещнем през ноември. Вярвам, че ще успеем да убедим повече страни да изпратят свой представител в София", заяви Анкова, преди да замине за Виена.

По време на събитието ще бъде излъчен видеотрейлър, който показва красотата на България, богатата култура и традиции на страната ни и мястото, където ще се проведе мащабното събитие - зала "Арена Армеец". Музиката към видеото е специално написана от Иван Лечев.

Участие в пресконференцията ще вземат още Владислав Яковлев, изпълнителен директор на детската "Евровизия", Кат Локет, ръководител "Публични комуникации" на конкурса и Йоана Левиева-Сойър, изпълнителен продуцент. Там ще бъде и победителят в конкурса от миналата година Винченцо Кантиело от Италия.
Пресконференцията ще започне в 18 часа българско време и ще бъде излъчена онлайн на www.eurovision.tv.
А утре от 22 часа по БНТ1 И БНТ HD пряко от Виена ще бъде излъчен грандиозният финал на юбилейното 60-то издание на "голямата" "Евровизия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай