„Симфонични приказки" разказват Калин Вельов & ТУМБАИТО

„Симфонични приказки" разказват Калин Вельов & ТУМБАИТО | StandartNews.com

С гореща латино-фиеста в тон с жаркото лято ще приключат Летните музикални вечери, с които Старозагорската опера зарадва вярната си публика. Съвместният спектакъл на Старозагорската опера и латино-трупата на Калин Вельов TUMBAITO е тази вечер /б.а. петък/ от 21 ч. на сцената на Античния форум „Августа Траяна". Той е наречен поетично „Симфонични приказки", заради феерията от музика и танци, която буквално ще завладеят зрителите Танцьорите от двата старозагорски латино-клуба - Salsa club Caribe и ST Денс Клуб, които участват в представлението, ще танцуват сред публиката, разкриха в аванс организаторите. Оркестърът на Старазагорската опера ще звучи под диригентската палка на талантливия виенкски възпитаник Димитър Косев. Балетмайсторът на операта Радост Младенова-Арабаджиева пък е подготовила със специална хореография за спектакъла.

Музикалната фиеста е посветена на златните български песни от втората половина на 20 век, които ще прозвучат в нови версии с латино аранжименти – познати на почитателите на Калин Вельов и TUMBAITO от техния първи албум. „Ще изпълним незабравими шлагери от 60-те, 70-те и 80-те години като „Ропотамо", „Урок по танци", Болеро", „Сбогом, море", „Черно и бяло", „Болката отляво", издаде вдъхновителят на този проект Калин Вельов, създател на първата по рода си латино формация у нас. Според музикалните капацитети парчетата са в изящни оркестрации на музикалния редактор от Радио Стара Загора Георги Генов.

„С този концерт ще закрием един успешен сезон на Старозагорската опера", посочи със задоволство оперният директор Огнян Драганов. Трупата приключвала пролетно-летния творчески сезон със 125 представления и с над 29 000 зрители, колкото са били за цялата 2015 г.. Прихидите от билети и друга дейност пък били над 190 хил. лв, също близо до годишната печалба за м.г. „Това ще ни даде глътка въздух и възможност да направим един силен балетен състав, да попълним оркестъра с нови музиканти и през новия сезон да поканим именити солисти", добави доволен Драганов. Първият от тези е стойностни спектакли – на култова опера „Травиата" от Джуезепе Верди, ще да се играе още на старта на новия сезон на 30 септември. В него ще пее истинска звезда - Беса Лугичи в ролята на Виолета Валери, съобщи оперният шеф Драганов.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай