SeeMe с полезни съвети за музиканти и продуценти

SeeMe с полезни съвети за музиканти и продуценти | StandartNews.com

София. „Повече знания за новите технологии и тяхната употреба ще помогне на българските музиканти да бъдат по-успешни и да достигат до повече потенциални фенове", заяви в обобщение Ричард Маршал, основател и дългогодишен управител на английската агенция за музикален мениджмънт United Agency по време на музикалната конференция на Югоизточна Европа - SeeMe.

За пореден път SeeMe събра музикални специалисти и артисти в рамките на три дни в конференция и партита. Те споделиха опит от севтовната музикалната индустрия и дадоха насоки за развитието й у нас.

Ричард Маршал сподели още, че навременното присъствие в социалните медии е задължително, за да да бъде артистът открит от новия фен. Думите му бяха подкрепени и от Джеймс Мейл от британската компания FRUKT, която свързва музикалните проекти с търговските марки: „Ако не сте в крак с времето, сте извън обсега на днешния фен".

Как да създаваме клипове към песните си в няколко епизода, така че те да се появяват и изненадват зрителя от различните дигитални устройства, през които той слуша и гледа музика, беше един от триковете, които говорителите споделиха.

Начини за проследяване и вземане на дължимото при ротация на авторско парче през модерен софтуер показа Юри Доктер от DJ Monitor от Холандия. За нуждата от следене и регистриране в правилните музикални организации в България призова и Васил Николов от Българската ХипХоп Асоциация.

Потенциална възможност за продуциране спечели българската музикална формация Tare Kango по време на Слушателската сесия на SeeMe. Полезни насоки по отношение на времето за кандидатстване и детайлно проучване на марките, преди отправянето на предложение за спонсорство, пък посъветва журито от първия по рода си панел „Попитай спонсора", който се проведе през втория ден на SeeMe и предизвика интереса на всички участници в конференцията.

Най-големият проект в областта на енергийната ефективност и устойчивата околна среда в историята на европейската музикална индустрия EE MUSIC беше представен по време на SeeMe. Новият проект за музика, игри и технологии – Next TV на българската музикална телевизия BOXTV също стартира със SeeMe, а полезни уроци по електронно музициране получиха посетителите на конференцията в събота.

Над 40 говорители, 150 участници и 20 теми за дискусия бяха представени в тридневната годишна конферениця за музикален бизнес – SeeMe. „Щастливи сме, че успяхме за седми път да реализираме този мащабен проект и да поговорим по темите за съвременния начин на правене и ползване на музикално съдържание. Нямаме търпение да посрещнем всички участници на 8-мото ни издание!", сподели Мария Гергова, инициатор на SeeMe.

Очаквайте SeeMe 8 през 2015 г., обещават организаторите. 

За SeeMe:

След старта си през май 2006 South-East European Music Event (SeeMe) се превърна в основно събитие в региона, както за професионалисти от индустрията, така и за музикални фенове. Отчасти фестивал, отчасти конференция, отчасти място за срещи и контакти, (SeeMe) South-East European Music Event събира на едно място музикални и бизнес лидери, които са винаги стъпка напред в непрестанно променящия се музикален пазар. SeeMe успя да се превърне в сериозно международно събитие с ярък и разнообразен спектър от дейности. SeeMe дава възможност на изгряващи таланти да предоставят своята музика и проекти в рамките на клубната парти програма. За последните 5 години SeeMe събра на едно място повече от 2000 специалисти, които посетиха конференцията, фестивала, наградите и други SeeMe събития. Повече от 150 световно признати говорители в над 120 сесии и панелни дискусии обмениха знания, ноу-хау и визия за бъдещето на музикалния бизнес, продуцентството, продажбите, правата, и много други горещи теми свързани с музикалния свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай