Раздадоха наградите Грами

Раздадоха наградите Грами   | StandartNews.com

Песента на Ед Шийрън "Thinking Out Loud" спечели в категорията песен на годината на тазгодишната церемония по раздаване на наградите Грами. Отличието бе връчено на Шийрън от легендарния изпълнител Стиви Уондър.

Преди да прочете името на Шийран, Уондър се разсмя и се обърна към другите на сцената с думите: "Вие не можете да го прочетете, вие не можете да четете брайл".

Рапърът Кендрик Ламар, който тази година бе с най-много номинации с 11, пък спечели отличието за най-добър рап албум с "To Pimp A Butterfly".

Ламар и Тейлър Суифт бяха отличени и с награда и за "Най-добър клип" за видеото си за песента 'Bad Blood'. Суифт спечели още и приза за най-добър вокален поп албум за "1989". Наградата за рок албум отиде при Бек за "Morning Phase", както и за албум на годината.

За изгряващ изпълнител пък бе отличен Сам Смит, както и за запис на годината.

Шведската банда Ghost спечели награда в категорията за Най-добро метъл изпълнение за водещия сингъл от последния си албум "Meliora" - "Cirice". В категорията за Най-добро рок изпълнение надделя "Don't Wanna Fight" на Alabama Shakes. В категорията Най-добър рок албум бяха отличени Muse за техният "Drones". "Sound & Color" на Alabama Shakes пък беше обявен за победител в категорията Най-добър алтърнатив албум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай