Отбелязват Василица с концерт в столицата

Отбелязват Василица с концерт в столицата | StandartNews.com

София. Празничен концерт по повод Василица - Ромската Нова година, ще има в столицата. Той ще се проведе на 14 януари, на "Сцена 17" в Министерство на културата.  В него ще участват известни ромски изпълнители и млади таланти, съобщиха от пресцентъра на министерство на културата.

Със свои изпълнения в програмата ще се изявят оркестър „Фантазия" при НЧ „Стоянка Соколова 1999", духов оркестър от село Гложене, област Враца, певецът Джаго – известен още и като Ромския Павароти, Алис Сашова от 33-та Езикова гимназия „Света София", Йоан Любенов от Национално музикално училище „Любомир Пипков", танцовите ансамбли „Шукарипе", „Бахталипе" и други.

Организатори на събитието по повод Банго Васил са Министерство на културата, Национален съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет (НССЕИВ), Столична община, Район „Красна поляна", както и Народно читалище „Стоянка Соколова 1999" и инициативен комитет от ромски организации.

Ромската Нова година е един от най-почитаните празници за всички роми у нас. Честванията започват от 13 януари, а приготвянето на ястията за трапезата заема важно място сред обредите на празника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай