Крисия с турне на жълтите павета

Президентът отличи триото с почетен знак, днес са при депутатите

Крисия с турне на жълтите павета | StandartNews.com

В Разград посрещат малката голяма звезда с плакат: "На нашата фея и супергерой"

Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови, които прославиха България на детската "Евровизия", тръгнаха на турне по жълтите павета. В понеделник следобед малките таланти бяха на аудиенция при президента Росен Плевнелиев, във вторник пък ги очакват депутатите и парламентарната шефка Цецка Цачева ще ги посрещне в 10,50 часа в Южното фоайе на парламента.

Звездният миг на Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим се проточи доста дълго и от важни срещи и визити те почти нямат минута спокойствие. След като кацнаха на родна земя в неделя вечер, имаха ангажимент в "Гласът на България" и в понеделник са спали почти до обяд. "Телефонът на Крисия не спира да звъни - обаждат се всякакви хора,

а тя тъгува за вкъщи

издадоха близки на малката звезда от Разград.

В понеделник в 16 часа триото победители имаше аудиенция при президента Росен Плевнелиев. "По повод успеха на детската "Евровизия" и популяризирането на българската песен, връчвам този почетен знак", обърна се поотделно към всеки от тях и по име Плевнелиев и им даде отличието. На Крисия подари книжка с приказки "Ручейче омайно", на Хасан - "Пет приказки" на Валери Петров, а на Ибрахим -"Ние, врабчетата" на Йордан Радичков. Близо половин час децата стояха на сладка раздумка в кабинета на държавния глава. С тях бяха Вяра Анкова, шеф на БНТ, Павел Станчев, главен изпълнителен директор на bTV и Евгени Димитров-Маестрото.

Президентът похвали хлапетата, че са накарали българите да се гордеят с представянето им на конкурса. Той покани Крисия, Хасан и Ибрахим

да участват в концерта "Българската Коледа"

който традиционно се превежда в Народния театър на Рождество Христово.

"Не ни беше страх - изпяхме си песента и не се притеснявахме за оценяването. Мечтая да стана още по-добра певица и да се справям. Искам да видя семейството и приятелите си. Снощи се чух с татко и сестрите ми и ми стана много хубаво, толкова ми липсват", призна Крисия пред медиите. Сладуранката добави, че с удоволствие би изпълнила "Планетата на децата" в парижкия Лувър. Тя сподели, че я спират на улицата и й честитят, искат й автографи.

"Малко се изморих", отвърна Крисия. Талантливото момиченце обаче увери, че има време за игри и и изявите й по никакъв начин не пречат на нормалното й детство. Запитана дали не й се иска един ден и тя да стане президент, се усмихна: "Не съм се замисляла".

Разград също чака с нетърпение голямата малка Крисия.

С две тържества ще посрещнат чаровницата

от "Евровизия" и нейната музикална педагожка Свилена Дечева в родния град. В центъра за работа с деца, където детето-чудо прави първите си крачки към голямата сцена, очакват учителката и ученичката с трепет. Всички 40 малчугани от школата по пиано и солфеж, които учат при Свилена Дечева, ще бъдат на посрещането. "Поканили сме и участниците в останалите музикални формации по китара и духови инструменти, както и всички наши възпитаници", обяви директорката на учебния център Даниела Куртева. Там 631 малки таланти изучават музикални и изобразителни изкуства, танци, езици, компютри. Възпитаниците са на възраст от 5 до 19 г. и за тяхната подготовка отговарят 5 щатни и 5 хонорувани педагози. Дечева представя в Центъра солфеж и поп пеене от 12 г.

"Много се радваме на успеха на двете! Тяхното представяне на такъв авторитетен конкурс показва полезността на центрове като нашия. Макар че индивидуалните уроци при нас се дават от висококвалифицирани преподаватели, таксите за участие са символични - между 1 и 7 лв. месечно. Същинската издръжка на Центъра идва от общинския бюджет и затова услугата е достъпна за всяко дете и семейството му", обяснява директорката Куртева.
И в Центъра, и в училището на Крисия

още не знаят кога ще се върне

в Разград малката звезда, но старателно подготвят церемониите по посрещането й. Кметът на Разград Денчо Бояджиев лично ще приветства Крисия и педагожката й Дечева в Общинския център за работа с деца. В училището на четвъртокласничката пък тече трескава подготовка за посрещането. Вече е поръчан транспарантът с надпис "На нашата фея и супергерой". Съучениците й от 4-б са подготвили специална изненада за нея. "Всички сме нетърпеливи и искаме Криси да се върне по-бързо сред нас, но вече стана ясно, че програмата й в столицата е повече от напрегната. Тя ще има участие в "Шоуто на Слави", получила е покани за гостуване в парламента и в президентството.

Обадиха се от школото на Хасан и Ибрахим в Шумен

където също чакат талантливото трио, за да го поздравят с успеха. Когато и да си дойде при нас, ще я посрещнем и ще й се радваме истински", признава класната й ръководителка Елка Иванова. Нейният телефон не спира да звъни след успешния дебют на ученичката й на международната сцена в Малта. "Целият Разград пита кога ще си дойде Крисия, кога ще можем да я видим и поздравим лично", смее се учителката и успокоява всички. "Това ще стане скоро, тя ще си бъде отново при нас", успокоява феновете Иванова.

1 млн. гледали триумфа в Малта

Над 1 милион зрители са гледали триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим в ефира на БНТ 1 и БНТ HD тази събота, съобщиха от БНТ. "Така националната телевизия се превръща в абсолютен телевизионен лидер в този часови пояс на съботната вечер", допълниха от медията. Пийпълметричните агенции отчитат, че БНТ е надминала в пъти гледаемостта на другите телевизии с национално покритие. Извънредното предаване, посветено на завръщането на Крисия, Хасан и Ибрахим, което БНТ излъчи в понеделник от 16,50 ч, пък е гледано от над 400 хиляди зрители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай