Вторник,

Финалът на "Евровизия": Как да гласуваме

От: Администратор -
38111
Финалът на "Евровизия": Как да гласуваме
A
A
A

Големият финал на "Евровизия 2016" започна в 22 часа тази вечер и се излъчва на живо по БНТ и БНТ HD.

Поли Генова излезе на сцената в Стокхолм, за да представи България с песента "Ако любовта беше престъпление". Тя бе под номер 8 в програмата. В заключителния етап на конкурса участват 26 държави - 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и "голямата петорка" (основателите и главни спонсори на конкурса) - Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

На големия финал гласуват абсолютно всички държави-участници в песенния конкурс. По този начин за страната ни ще могат да дадат вота си 40 страни, имащи право – Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Холандия и Украйна.

В България можем да гласуваме само за други страни, но не и за нашата представителка. Ето няколко основни насоки за всички българи в чужбина, които искат да подкрепят Поли Генова:

Гласуването започва след последната, 26-та песен – Армения. Времетраенето му е 15 минути. Може да бъдат изпратени до 20 SMS-а от един телефон, да се гласува чрез телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv (не е активно за България), съобщава БНТ.

Вотът за конкурса става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.

Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез специалното приложение на конкурса.

Внимание:

1. Трябва да гледате местна телевизия, която излъчва конкурса. Цялата информация можете да намерите тук: http://bit.ly/1NrqGG7 или на сайта на Поли Генова.

2. В някои държави финалът се излъчва на друг канал в сравнение с полуфиналите.

3. Там, където има активни телефонни линии за гласуване, трябва само да натиснете 8, а не 08. При изпращането на SMS-и няма значение какъв дали ще включите 0, или не.


Всички новини от категория Чудесата на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички