Джо Сатриани забива в София

Джо Сатриани забива в София  | StandartNews.com

Виртуозния китарист Джо Сатриани ще направи концерт в София през есента. Събитието ще се състои на 11 октомври в зала 1 на НДК. Обиколката на рок легендата през есента ще бъде в подкрепа на неговия предстоящ петнайсти студиен албум, който все още не е озаглавен, и се очаква през юли тази година.

Последният издаден диск на музиканта е „Unstoppable Momentum" от 2013 година, информират още организаторите от Loud Concerts

Билетите за концерта на Джо Сатриани, който е и по повод 9-ия рожден ден на Z-Rock, са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазините Office 1 Superstore, OMV, Picadilly от днес, 22 април. Цените са от 55 лева до 115 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Брилянтните музикални умения на легендарния Joseph Satch Satriani, наричан „Професор Сач", са вплетени както в продукции като Surfing With The Alien и Black Swans And Wormhole Wizards, така и в класики като The Extremist (1992), Crystal Planet (1998) и Super Colossal (2006). Те осигуряват звездния му статус и му носят над 10 милиона продажби, превръщайки го в най-продавания инструментален рок китарист за всички времена. Добре е да допълним, че той не се ограничава само с рок сферата: през 2010 г.хип хоп идолът Nicki Minaj използва семпъл от известната балада на Satriani "Always With Me, Always With You" за своя златен сингъл "Right Thru Me." И още, носител е буквално на всички възможни награди на рок китарни списания, при това по няколко пъти.

Освен суперуспешен солов изпълнител, който пълни зали по цял свят, от 1996 г. Satriani участва и в G3 турнетата – над три часови шоута с китарни крале от ранга на Steve Vai, John Petrucci, Eric Johnson и Steve Morse.

"Свиренето на китара е забавно и всъщност е вълнуващо като всеки един екстремен спорт или смахнато артистично начинание. Музиката поглъща цялото ми същество – мускулите, сърцето, мозъкът, духът и емоциите. Всичко се пали и изгарям в този огън – потя се, вибрирам и когато приключа със свиренето съм тотално изтощен", споделя Сатриани. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай