Детска Евровизия 2015: Бургас, Пловдив и Разград стискат палци

Детска Евровизия 2015: Бургас, Пловдив и Разград стискат палци  | StandartNews.com

България вече има първите си трима финалисти в селекция за Детската Евровизия 2015. Първият от четирите полуфинала приключи преди вечер, излъчен на живо по bTV. От шестте участници един беше номинация на зрителите, а другите бяха в ръцете на журито. Но и на двете страни беше изключително трудно да отсеят най-добрите от малките таланти, достигнали до този етап от състезанието.

Изборът на публиката бе 12-годишният Иван Стоянов от Бургас, който бе чудесен в изпълнението на високи тонове. Момчето досега е печелило не една награда в конкурси в родния си град, а през миналата година участва и в тв предаването "Големите надежди" по Нова. Членовете на журито Евгени Димитров, Слави Трифонов и Орлин Павлов избраха единодушно напред да продължи и неговата връстничка от Пловдив Елеонора Иванова. Малката певица е добре позната в родния си град от участията й в много благотворителни концерти, в Пловдивската обществена телевизия и в лайфа за обявяване на града под тепетата за столица на културата. При избора на третия полуфиналист обаче настъпи колебание. Дългия настояваше напред да продължи Павел Матеев от Разград, който "пее като възрастен", определи изпълнението му като мъдро и го нарече много музикален. Орлин призна, че тембърът му е прекрасен, въпреки че симпатизираше повече на 10-годишната сладурана Александрина Механджийска. Осмокласникът очарова оценяващите го с изпълнение на песен на Графа и в крайна сметка гласът на Маестрото му даде право да продължи напред. 13-годишното момче също е познато от финалите на шоуто "Големите надежди" на Магърдич Халваджиян. Достойно се бориха за представянето си и 10-годишните Преслава Петрова от Търговище и Юлиана Мур от Севлиево.

Разград има още един представител, достигнал на полуфинал - 13-годишната Андреа Начева. Нейното изпълнение ще видим довечера. Поради огромния интерес към националната селекция за "Детска Евровизия" полуфиналите по bTV днес и утре се удължават с 30 минути - до 23 часа. Публиката избира един от участниците всяка вечер в края на предаването в продължение на 5 минути. Вариантите са два - със смс-и (най-много по 15) на номер 17500 и номера на съответния певец или на интернет страницата junioreurovision.bg (до 3 пъти от уникален IP адрес). Финалистите ще станат ясни до 3 септември. Големият избор за България ще бъде на живо - на 8 септември от 20 до 22.30 часа. Тогава 12 надарени деца ще се надпяват за последно в този сезон на конкурса. Едно от тях ще ни представи на 13-ото издание на най-престижния детски песенен конкурс в Европа на 21 ноември в зала "Арена "Армеец". Водещи на концертите са Петя Дикова и Борис Солтарийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай