Атрактивното дуо 2Cellos с видео-приветствие към БГ публиката

Атрактивното дуо 2Cellos с видео-приветствие към БГ публиката | StandartNews.com

София. Атрактивният тандем 2Cellos ще зарадва българската публика на 9 декември в София с един изключителен концерт в Зала 1 на НДК. Лука Сулич и Степан Хаузер записаха и видео-приветствие специално за феновете си у нас (гледайте по-долу), като дори проговориха на български език.

Дуото 2Cellos пристига в София по покана на Loud Concerts. Двамата музиканти разчупват музикалните жанрове с изпълненията си на чело и размиват всички познати граници в музиката, като прескачат от класика и филмова музика към поп хитове и тежки рок парчета.

Пробивът на тандема идва през 2011 година, когато версията им на парчето на Майкъл Джексън "Smooth Criminal" предизвика фурор в YouTube. Успехът им води до подписване на сделка със звукозаписна компания, както и до дебютния им едноименен албум. Той съдържа кавъри на U2, Gun N' Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse и Kings Of Leon и влиза в Топ 100 в класацията за албуми на "Билборд". Същата година получават покана от Сър Елтън Джон да го придружат на световното му турне.

 

Ето и изключителната им интерпретация на Smooth Criminal:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай