1 078 000 зрители по света гледаха Детската Евровизия

1 078 000 зрители по света гледаха Детската Евровизия | StandartNews.com

Всички участници излязоха на сцената под звуците на парчето "Discover"

1 078 000 зрители от цял свят гледаха финала на Детската Евровизия, който бе вчера вечерта, обявиха организаторите. БНТ1, БНТ HD и БНТ Свят излъчваха грандиозното шоу на живо. Публиката в зала "Арена Армеец" бе близо 8 000 души.

Грандиозният спектакъл в "Арена Армеец", подготвян няколко месеца, стартира с химна на конкурса, песента "Te Deum", изпълнена от чаровната Крисия Тодорова. Всички участници излязоха на сцената под звуците на парчето "Discover". Заглавието на песента е в съзвучие с мотото на 13-то издание на песенния конкурс - "Discover" ("Откривай"). След това шоуто продължи с предварително записани видео материали от избрани места в България, които бяха комбинирани с кадри от самата зала. А между тях се представяха и участниците съобразно техния стартов ред. Водеща на цялата тази прекрасна суматоха бе Поли Генова, която не само говореше чудесен английски, но и често се включваше с пеене.

След като минаха изпълненията на Сърбия, Грузия, Словения, Италия, Холандия и Австралия, имаше пауза в състезанието, по време на която бе изпълнена композицията "Andromega". Тя ни пренесе в бъдещето с футуристична визия, анимации, светлинни и пироефекти. Последваха песните на Ирландия, Русия, Македония, Беларус, Армения, Украйна, България, Сан Марино, Малта, Албания и Черна гора. А после дойде здрава порция бийтбокс с нашите световни шампиони Скилър и Печенката на фона на композиция, базирана на народната песен "Чичовите коне".

Залата се взриви от аплодисменти, когато Крисия, акомпанирана от Хасан и Ибрахим, заедно с детския радиохор на БНР изпълниха "Планетата на децата", която миналата година ни донесе второто място. Изненада за всички бе новата песен, която Крисия представи, "The Only One". В шоуто място намери и миналогодишният победител Винченцо Кантиело, който изпълни своята "Tu Primo Grande Amore" в нов аранжимент. На финала Поли Генова изпя последните строфи на химна на Детската Евровизия 2015 "#Discover".

Истински фурор направи Дестини Чукуниере от Малта. Тя излезе на сцената на Детската Евровизия и с гласа си буквално отвя конкуренцията. Нейната "Not My Soul" заслужено спечели първото място като събра 185 точки от вота на журито и есемесите на публиката, а с това и правото догодина Малта отново да е домакин на конкурса. Това е най-големият сбор точки, който някога е получавал победителя в конкурса. Винченцо Кантиело, който триумфира през 2014-та, й връчи трофей във формата на тазгодишното лого. Почти нямаше държава, която да не й даде 10 или 12 точки. На второ място е Армения със 176, а трети стана Словения със 112 точки. Зрителите бяха категорични, че изпълнението на Дестини е най-доброто, въпреки, че надпреварата с Мика от Армения и неговата песен "Love" ("Любов") продължи до самия край на конкурса. В бързата и динамична песен се усетиха нигерийският корен на 13-годишното момиче. Без никаква специална хореография тя се движеше по сцената толкова непринудено, с широка усмивка, че нямаше как да не се превърне във фаворитката на зрителите в зала "Арена Армеец" преди вечер на финала на детската надпревара. Малта е печелила вече този конкурс - през 2013-та с песента на Гая Гауки "The Start". Има и още две класирания в топ 5 - през 2008 г. с Даниел Теста и песента "Junior Swing" и миналата година, когато страната беше домакин на конкурса и представителката им Федерика Фалцон завърши на 4-о място с "Diamonds". Малта винаги се е възползвала от възможността да представя песни на английски език, който е един от официалните за страната, с едно единствено изключение - песента на Никол Азопарди от 2010 г., която съдържа и фрази на малтийски.

Нашите представители Габриела Йорданова и Иван Стоянов се класираха на девето място с "Цветът на надеждата". Самата Габи е автор на текста, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи. България беше домакин на 13-то издание на конкурса за детска песен на Евровизия. Това стана възможно, след като през 2014 г. в Малта Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място, а победителят - Италия, се отказа от организирането на песенния конкурс тази година.

Бионсе и Арета Франклин са вдъхновението на победителката

Дестини Чукуниере е на 13 и освен да демонстрира страховития си глас, тя обожава да танцува. Вече е печелила няколко награди в Малта. Представяла е страната си в Санремо за международния финал в театър "Аристън" през май 2013, където триумфира, печелейки Голямата награда на петото издание на този конкурс.
Музикалната й кариера прескача от връх на връх.

На кастинг за "Next Generation" по "Скай Италия" достига до финалите, където извоюва поредна победа, която й позволява да пее на концерт във Верона. Бионсе и Арета Франклин са запалили в живота й тръпката към музиката. Основната цел на младата певица е да прави хората щастливи. Мотото й е "Никога не се предавай в живота и винаги преследвай мечтата си, независимо от обстоятелствата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай