Финалът на "Евровизия": Как да гласуваме

Финалът на "Евровизия": Как да гласуваме | StandartNews.com

Големият финал на "Евровизия 2016" започна в 22 часа тази вечер и се излъчва на живо по БНТ и БНТ HD.

Поли Генова излезе на сцената в Стокхолм, за да представи България с песента "Ако любовта беше престъпление". Тя бе под номер 8 в програмата. В заключителния етап на конкурса участват 26 държави - 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и "голямата петорка" (основателите и главни спонсори на конкурса) - Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

На големия финал гласуват абсолютно всички държави-участници в песенния конкурс. По този начин за страната ни ще могат да дадат вота си 40 страни, имащи право – Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Холандия и Украйна.

В България можем да гласуваме само за други страни, но не и за нашата представителка. Ето няколко основни насоки за всички българи в чужбина, които искат да подкрепят Поли Генова:

Гласуването започва след последната, 26-та песен – Армения. Времетраенето му е 15 минути. Може да бъдат изпратени до 20 SMS-а от един телефон, да се гласува чрез телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv (не е активно за България), съобщава БНТ.

Вотът за конкурса става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.

Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез специалното приложение на конкурса.

Внимание:

1. Трябва да гледате местна телевизия, която излъчва конкурса. Цялата информация можете да намерите тук: http://bit.ly/1NrqGG7 или на сайта на Поли Генова.

2. В някои държави финалът се излъчва на друг канал в сравнение с полуфиналите.

3. Там, където има активни телефонни линии за гласуване, трябва само да натиснете 8, а не 08. При изпращането на SMS-и няма значение какъв дали ще включите 0, или не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай