Бойко Василев пред форума на "Стандарт": Заели сте се с нещо благородно

Замислял съм се защо в страна като Япония- България се свързва с киселото мляко

Бойко Василев пред форума на "Стандарт": Заели сте се с нещо благородно | StandartNews.com

Смятам, че сте се заели с нещо много благородно и трудно. С журналистическия си опит атакувам стериотипи, които България произвежда навън.  Това каза водещият на "Панорама" по БНТ Бойко Василев на форума  на “Стандарт” и Националния борд по туризъм “ Бранд България - модерният разказ за културата и туризма”.

Стартовата за годината дискусия за създаването на Бранд България бе организирана от медия „Стандарт” в партньорство с Националния борд по туризъм и Общество „Културно наследство” - българския представител на най-голямата европейска организация за опазване на културното наследство Европа Ностра. Конференцията се проведе с институционалното партньорство на Министерство на туризма и Министерство на културата.

За Балканите и за стереотипа за българина в Сърбия и редица други стереотипи, които включват българина в страшната картина на източния европеец, каза още той.

Замислял съм се защо в страна като Япония- България се свързва с киселото мляко.

Винаги положителният стереотип е държавно усилие, категоричен бе Василев.

Моята мечта, когато се говори за българска идея и концепция за бъдещето, винаги е била да има култ към просветата, каза още Бойко Василев. Той представи на участниците във форума свое интервю с великия писател Умберто Еко, в което геният хвали България и българите. 

Ние българите се разбираме за нещо негативно много лесно, но за позитивно това не е така, каза Василев с горчивина.

Искрено ви желая успех и ще споделя една мисъл на Бърнард Шоу "Само един истински джентълмен се захваща с една абсолютно пропаднала кауза", заключи журналистът.

,

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай