Зелена светлина за Шипка в съда

Зелена светлина за Шипка в съда | StandartNews.com

София. "Върховният административен съд (ВАС) потвърди Оценката за въздействие на околната среда (ОВОС), което дава зелена светлина за строителството на обходния път на Габрово и тунела под Шипка", обяви регионалният министър Десислава Терзиева.

Тя инспектира рехабилитацията на пътни участъци в Шуменско и Търговищко. Терзиева подчерта, че подадената апликационна форма за обекта трябва да бъде допълнена и отново да се внесе за окончателно одобрение в Европейската комисия (ЕК). И припомни, че ОВОС-ът бе обжалван от екоорганизации, заради което изпълнението на обекта бе временно спряно. "Решението на ВАС е окончателно и е в наша полза. Продължаваме със строителството на обхода на Габрово и тунел под Шипка ще има. Това е един от приоритетните обекти за правителството", категорична бе Терзиева.

Тя подчерта, че до края на 2014-а за ремонти на пътища в област Търговище ще бъдат инвестирани около 15 млн. лв.
Вчера министър Терзиева и изпълнителният директор на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков инспектираха наскоро ремонтираната 3-километрова отсечка на второкласния път Търговище - Попово, която е по протежение от кв. "Въбел" до околовръстното шосе в града. Домакини им бяха кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев и червеният депутат Явор Куюмджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай