YouTube свива качеството и скоростта на видеото

Челта е да се избегне прекаленото натоварване на интернет в Европа

YouTube свива качеството и скоростта на видеото | StandartNews.com

Онлайн видео платформата YouTube съобщи днес, че ще намали качеството на стрийминга си в ЕС, за да избегне прекаленото натоварване на интернет, в момент когато хиляди европейци, принудени от коронавируса, работят от вкъщи и гледат видео у дома, предаде Ройтерс.

YouTube е втората компания след Netflix, която взема мерки, след като европейският комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон призова стрийминг платформите да понижат качеството на видеото си, за да предотвратят блокиране на интернет. Видеата са съществен дял от трафика на данни в интернет.

Решението е взето, след като Бретон говори с шефа на Alphabet Сундар Пичай и на YouTube Сюзън Уоджиски. От компанията отбелязват, че засега отчитат няколко пикови момента на използване на платформата, но са решили да вземат мерки, за да намалят натоварването върху системата.

Ангажираме се временно да прехвърлим целия трафик в ЕС към стандартна резолюция по подразбиране, посочи компанията в изявление.

Европейските телекомуникационни компании - от Vodafone до Дойче телеком Deutsche Telekom - отчитат скок на трафика на данни през последните дни, което накара Бретон да отправи призив преди да се е стигнало до срив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай