Връчиха топ сертификат на японска инвестиция за близо 5 млн. лв.

По проекта се предвиждат 70 нови работни места

Връчиха топ сертификат на японска инвестиция за близо 5 млн. лв. | StandartNews.com

Източник: МИР

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас А за инвестиция в научна и развойна дейност за 4 827 500 лв. на компанията „Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България“. По проекта се предвижда разкриването на 70 нови работни места.

На церемонията в развойния център на компанията присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Мила Ненова.

Инвестиционният проект предвижда изграждане на експертен екип за научноизследователска и развойна дейност. Тя ще бъде съсредоточена върху разработване на инвертори за електронна тяга, бордови и извънбордови зарядни устройства, преобразуватели и всякакви приложения за моторни задвижвания.

„Министерството на иновациите и растежа работи за превръщането на България в иновационен хъб за Югоизточна Европа. Насърчаваме развитието на иновации, които се основават на научна и развойна дейност и които ще привлекат високотехнологични инвестиции у нас“, заяви министър Стойчева по време на срещата с директора на компанията Филип Марке и директор „Научна и развойна дейност“ Радосвета Кръстева.

Стойчева подчерта, че бъдещето на технологиите е в разработването на иновативни продукти, които предлагат комплексни решения, а България има огромен потенциал за привличане на инвеститори в научната и развойна дейност чрез таланти и добре развита инфраструктура.

От ръководството на компанията подчертаха, че подкрепата на Министерството на иновациите и растежа е важна за реализиране на инвестиционния проект.

„Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България“ е част от японската корпорация Нидек, лидер в автомобилната индустрия. Тя е сред най-големите производители на електрически двигатели и компоненти в своята сфера с мащаба на производство, степента на специализация и конкурентните си дейности.

От юни досега са сертифицирани 11 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай