Великденската неделя – почивна за служителите на Lidl

На 2 май всичките 107 магазина на веригата в страната няма да работят

Великденската неделя – почивна за служителите на Lidl | StandartNews.com
  • На 2 май всичките 107 магазина на веригата в страната няма да работят

Великденската неделя (2 май) ще бъде почивна за всички служители в магазините и складовите бази на Лидл България. Така, освен на Коледа и Нова година, те ще бъдат със семействата си и на най-големия християнски празник – Великден.

„Допълнителният трети почивен ден за колегите в магазините и складовите ни бази е само един от начините, с които още веднъж им показваме колко много ги ценим. Той е израз и на нашата благодарност за неуморните им усилия и отдаденост. Радваме се, че за пореден път Лидл България се утвърждава не само като отговорен работодател, но и като новатор, който първи обяви въвеждането на тази работодателска практика в сектора. Вярваме, че тя ще се оцени високо не само от нашите колеги, но също така и от нашите клиенти, и от всички компании, които инвестират в грижата за своите служители“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Лидл България бе първата верига, която през юни 2019 обяви трети официален почивен ден за своите служители в търговската мрежа. Заради кризата с COVID-19 обаче тази добра работодателска практика не успя да се случи миналата година. Обявеното извънредно положение, както и въведените ограничения и пропускателни режими създадоха редица трудности пред потребителите и възпрепятстваха нормалното пазаруване. Именно поради тази причина, с цел да осигури на своите клиенти възможно най-спокойно и безопасно пазаруване в навечерието на празника, през 2020 г. компанията остави магазините си отворени.

Затова на предстоящия 2 май, великденската неделя ще бъде почивна за първи път, а служителите в мрежата на Lidl ще прекарат празника с най-близките си хора.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай