Василев удари по масата. Разпореди се за сметките без такси

БНБ трябва да контролира трезорите

Василев удари по масата. Разпореди се за сметките без такси | StandartNews.com

Финансовият министър Асен Василев удари по масата заради новите банкови сметки за заплати, пенсии и обезщетения, които трябва да са без такси. Въпреки законовите промени хората алармират в мрежата, че банките все пак начисляват такси при тегленият на суми.

БНБ трябва да контролира спазва ли се отпадането на таксите върху тегленето на заплати, стипендии, пенсии и други социални плащания, преведени по банков път, заяви в пленарната зала министърът на финансите Асен Василев. Отпадането на таксите беше предвидено с приемането на бюджета за 2023 година, което се случи в средата на годината.

Промяната беше приета през юли 2023 година, коментира депутатът Корнелия Нинова и допълни, че все още няма промяна.

Василев беше категоричен, че Министерството на финансите е променило наредбата и е предвиден засилен контрол в Закона за платежните инструменти. Описани и са параметрите, на които трябва да отговарят сметките, за да отпаднат таксите. Нинова коментира обаче, че правителството е внесло промени в закона, но те още не са одобрени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Изчезни Кокор
преди 4 месеца

Интересно как, когато си с "мека китка", можеш да удариш така силно по масата, че да я "сцепиш" на две? В конкретния случай - Кокорчо така свирепо да се ококори, та някой да го вземе на сериозно.

Откажи