Ваня от Vanilla Kitchen предлага сладък аналогов продукт благодарение на дигиталните решения на Vivacom

Така се ражда и „Vanilla Kitchen“ - уютно бутиково ателие за „чисти“ сладкиши

Ваня от Vanilla Kitchen предлага сладък аналогов продукт благодарение на дигиталните решения на Vivacom | StandartNews.com

По време на своята кампания „Бизнес Великани“ Vivacom разказва историите на малките и средни фирми, защото имено те са гръбнакът на българската икономика. А за да расте, малкият бизнес има нужда от устойчиви комуникации на конкуренти цени. 

Съвместно с „Булевард България“ от телекома ни срещат с различни представители на малкия бизнес, които ползват услугите на Vivacom и разказват своя опит. Такъв пример е Ваня Иванова. Вероятно за част от хората тя е позната като Vanillka – жената, която стои зад един от първите блогове с рецепти за здравословни сладкиши у нас.

В стремежа си да се храни по-здравословно, Ваня започва да експериментира с рецепти в дома си и да ги споделя онлайн. Блогът ѝ става много популярен, а постепенно тя започва да приготвя тортите за празниците на познати и приятели. На поредния въпрос „защо не си направиш сладкарница“, Ваня решава, че може би наистина трябва да опита.

Така се ражда и Vanilla Kitchen - уютно бутиково ателие за „чисти“ сладкиши. Отваряме вратата и там ни посрещат меки цветове и аромат на шоколад, масло и сметана, фино преплетени с дъха на италианско еспресо.

 „Предлагаме аналогов продукт, благодарение на дигиталните решения,“ казва Ваня и дава пример.Почти всеки месец сладкарницата предлага нови десерти в асортимента си, а социалните мрежи са мястото, където ги обявяват.

„Неслучайно сме на тази тиха и спокойна улица в квартала, просто защото не искам онова ужасно напрежение, което го има в сърцето на София“, смята Ваня, а без социалните мрежи много от клиентите на Vanilla Kitchen не биха разбрали нито за асортимента им, нито за възможността да си поръчат сладкиш без угризения от сладкарницата в Дианабад.

Всичко, свързано с обслужването на клиенти и съхраняване на документи във Vanila Kitchen е интернет базирано, затова и сигурната и бърза връзка е ключова за сладкарското ателие.„Опитваме се всичко да е дигитализирано, защото така вероятността от грешки става минимална. Приемаме поръчки през сайта, предлагаме и онлайн консултации“, обяснява Ваня и допълва, че голяма част от клиентите им все още предпочитат да се обадят по телефона.

За нея Vanilla kitchen не е просто бизнес, а творческо начинание, движено от вярата, че сладкишите трябва и могат да са вкусни и полезни едновременно. „Далече сме от всеки голям бизнес, но пък се справяме“, казва Ваня. 

В началото започва сама и месец по-късно, осъзнава, че ѝ трябва екип. В момента във Vanilla Kitchen работят 5 човека. Правят всичко на ръка, без заготовки и без сухи смеси. Именно разширяването на екипа се оказва голямото предизвикателство сега. “Ние не си търсим работници, ние си търсим хора за екипа“, казва Ваня.

Смята, че и в живота, и в бизнеса я движат едни и същи ценности - честност, минимално количество отпадъци и движение, както в буквален, така и в преносен смисъл.

„Движение в смисъл да се развиваме като същества и личности, а пренесено към сладкарницата – важно е да се адаптираме към новите тенденции, съобразно нашите си основни ценности“, обобщава тя. Така например, успяват да сведат food waste (изхвърлянето на храна) във Vanilla Kitchen до под 1%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай