Сряда,

Търговците бесни: Стига разиграване!

От: Редактор -
244
Търговците бесни: Стига разиграване!
A
A
A

"Спрете да ни разигравате!". Това заявиха търговците на дребно за отварянето и затварянето за часове в открито писмо. От Българската Ритейл Асоциация предлагат вместо досегашното правило за 1 човек на 3 кв.м, да се въведе нов стандарт: максимум 1 човек (включително клиент и персонал) на 8 кв.м.

"Решения и заповеди се издават и отменят в рамките на часове.

Отваряте ни и ни затваряте вече в един и същи ден. Спрете да ни разигравате!", гласи гневното писмо на Българската Ритейл Асоциация (БРА) по повод издаденото вчера указание на Министъра на икономиката за отварянето на нехранителните магазини и отмяната на същото това указание часове по-късно от министър-председателя Бойко Борисов.

Три дни след затварянето си, вчера по обед нехранителните магазини отвориха на ограничена търговска площ до 300 кв. м съгласно "указанието" на Министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Няколко часа по-късно премиерът Бойко Борисов отмени указанието на икономическия министър и разпореди на магазините за нехранителни стоки с площ над 300 кв. м да затворят с мотив "равнопоставеност на браншовете".

"Следобед трябваше да обясним на клиенти, доставчици и партньори, че затваряме. И да върнем хората по домовете им", разказват от БРА.

С новото предложение на БРА за един човек на 8 кв. м в един магазин от 30 кв.м. ще има само по трима човека, а в един магазин от 1500 кв.м. - до 187 души. Правилото трябва да важи за всички - малки, големи, хранителни или нехранителни магазини, в или извън търговски център, предлагат от БРА.

Мотивът им е, че така могат да работят дори 3 месеца, а не да отварят и затварят в рамките на един ден.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com