Терзиева: Обходният път на Кърджали стартира през 2015

Терзиева: Обходният път на Кърджали стартира през 2015 | StandartNews.com

Кърджали. МРРБ няма неразплатени средства за пътища, а към края на 2013 г. ОП "Регионално развитие" е приключила с нула неразплатени средства. Това съобщи министър Десислава Терзиева при откриване на отсечката спирка „Джебел" - Подкова, част от международния път за ГКПП "Маказа- Нимфея". Министър Терзиева подчерта, че правителството е заложило ежегодно да заделя пари за рехабилитация на пътищата от втори и трети клас, тъй като някои не са ремонтирани от 20 до 40 години.

По повод нуждата от ускорено изграждане на обходен път на Кърджали заради увеличения трафик, Терзиева подчерта, че до края на тази година ще бъде готов техническият проект. „Сега през февруари предстои среща на шефа на АПИ Стефан Чайков с кмета на Кърджали, за да се подпише споразумение за необходимите действия", обясни строителната министърка. Според нея най-рано в средата на 2015 г. може реално да стартират строителните работи по околовръстното трасе на Кърджали. „Индикативната стойност на този проект е 146 млн.лв., най –вероятно ще се направи всички възможно за осигуряване на средства на няколко етапа. Възможно е републиканският бюджет също да участва със съфинансиране", уточни министър Десислава Терзиева.

В Кърджали тя инспектира и изграждането на първия етап от магистралния водопровод на Кърджали, захранващ с питейна вода областния център, Момчилград и 34 села.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай