Световен гигант с оферта за VII и VIII блок на АЕЦ "Козлодуй"

Делян Добрев съобщи голяма новина

Световен гигант с оферта за VII и VIII блок на АЕЦ "Козлодуй" | StandartNews.com

Световен гигант с оферта за новите блокове на АЕЦ „Козлодуй”.

Южнокорейската компания "Хюндай" е единствена от петте с интерес да строят VII и VIII блок на АЕЦ "Козлодуй", която отговаря на техническите и финансовите условия. Затова тя ще бъде поканена да подаде оферта за целия процес от проектирането до въвеждането в експлоатация на новите мощности. Това съобщи председателят на парламентарната енергийна комисия Делян Добрев пред бТВ.

На процедурата бе даден ход, за да се избере главен изпълнител, който да участва в консорциум с американската "Уестингхаус". По нейната технология AP-1000 ще се строят новите реактори.

Петте компании – кандидати за АЕЦ, са били "Бехтел" и "Флуор", корейската "Хюндай", китайската CNNC и френската "Електрисите де Франс", съобщи по-рано директорът на централата Валентин Николов.

Според Добрев цената за двата нови блока в АЕЦ "Козлодуй" ще е над обявените от министъра на енергетиката Румен Радев 14 млрд. долара, тоест производствената цена на тока ще е над 65 евро/МВтч.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
тодор
преди 2 месеца

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим:--- https://do.my/bluestone

Откажи
Охотник
преди 2 месеца

Ей продажници. До кога ще лягате с всеки. На енергетика в застои и упадък, още търсите оферти. До сега Росатом трябваше да е приключила, с АЕЦ Белене и Козлодуй. С български подизпълнители, и условия, в полза на българският народ.

Откажи
Ей,Охотник
преди 2 месеца

Що си не ЕПМ ?

Откажи
ей охотник
преди 2 месеца

бегай в русия глупиииии

Откажи
а бе Охотниккк
преди 2 месеца

Ма мноу си прозд.

Откажи
Дивергент
преди 2 месеца

И накрая пак ние ще плащаме. И децата ни и внуците ни.

Откажи
Хммм
преди 2 месеца

АЕЦ Белене до сега щеше да работи...

Откажи
Росатом
преди 2 месеца

верно ли

Откажи