Революция в рекламата! КВС с кампания зелен билборд

Представиха първи екологично чисти рекламни пана у нас

Революция в рекламата! КВС с кампания зелен билборд | StandartNews.com

Първите у нас екологично чисти билбордове бяха представени по време на Годишния доклад към обществото на KBC Груп вБългария, в което участваха служители от различни клонове в банката.

Създателят им "Билборд" АД е след пионерите във външната реклама, каза Калин Генчев, маркетинг мениджър на компанията.Чрез проекта си Green Banner тя цели минимален отпечатък в околната среда.

Важно за билбордовете и тяхното рециклиране е, че, когато спрат да бъдат употребявани, те не се възвръщат. Причината е, че никой няма желание да ги притежава.Идеята на Green Banner е да има пряко участие във всеки процес от слагането до рециклирането на билборда. За тази цел се налага материалните да бъдат връщани на производителите, заяви Генчев. Той обясни още, че зеленият преход е инвестиция в бъдещето. Това можем да разберем благодарение на природата, като гледаме 10-20 години напред, каза той.“Защо са ни хубавите апартаменти и къщи, ако няма как да пием вода?”, възкликна Генчев.

"Билборд" АД стартира през 1993 година. Тогава тя е била Студио за предпечат и експонация на филми. Разраства се през 2001 година и навлиза в широкоформатния дигитален печат, като през 2002 г. започва да инвестира в развитието на офсетовия печат и малко след това се превръща в лидер на пазара.По-късно компанията разширява производството си и открива още една печатна база във Варна.

Статистиката сочи, че в момента 1,5 млн. от билбордовете са на винил, който не е екологично чист и не може да се рециклира, съобщи Калин Генчев. 100 милиона са тези рекламни пана в Европа.

На импровизираната сцена на Южен парк 2, под шатрите на “Sofia Summer Fest”, пръв излезе Питър Рубен, кънтри мениджър на KBC Груп в България, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на ОББ. До назначаването си на тези позиции е главен изпълнителен директор на KBC Bank в Ирландия.

Рубен разказа за ESG Academy. Това е специализирана програма за устойчиво управление. Тя работи благодарение на ОББ, която е част от белгийската финансова група КВС и си партнира със СУ “Св. Климент Охридски”.

ESG Academy има главна цел да обучи специалисти, които да предложат набор от решения във всички публични и частни пазари. Те имат възможността да се фокусират върху капитала на компаниите и по този начин не само да оформят финансова печалба, а и да изменят въздействието, което ние оставяме върху света. Специалисти, създаващи гъвкави бизнес модели, способни да поддържат дългосрочен растеж.

Когато Рубен е дошъл в България, се учудил колко малко неща знаем ние за условията на нашето пенсиониране. Така е разработен специализираният сайт www.pensiopedia.bg.

Идеята е всички материали, които се произвеждат за външна реклама, да са екологично чисти

 Калин Генчев, маркетинг мениджър в "Билборд" АД:

- Г-н Генчев, колко екологично чисти билборда имате в страната и по-скъпи ли са те?

- За момента броят е относително малък, тъй като инициативата е сравнително отскоро. Идеята е до няколко години всички билбордове да станат “зелени”. На този етап в България е много трудно да се наложат зелени практики, които са много по-скъпи от сегашните, така че мога да кажа, че цената е съпоставима с това, което е било досега.

- От колко време работите с КВС Group?

- Може би от повече от 5 години, а по тази инициатива от половин година. Всичко е съвсем иновативно. Идеята е всички материали, които се произвеждат за външна реклама, да са екологично чисти. Ние не се занимаваме с рекламните материали, които са на хартия. Тя се рециклира прекрасно и не замърсява околната среда.

Външната реклама може да се нарече с термина “Out of Home”. Това са всички реклами, които ние виждаме извън нашия дом.  Реклами в супермаркети, молове дори и тези, красиви пана, които виждаме на това събитие и така нататък.

В последните месец и половина за всички кампании, които проведохме с КВС, паната са изработени от екологично чист материал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай