Промени на върха в КВС Груп

След одобрение от годишното Общо събрание на акционерите на 6 май 2021 г. KBC Груп ще направи промени в своя Изпълнителен комитет

Промени на върха в КВС Груп | StandartNews.com

След одобрение от годишното Общо събрание на акционерите на 6 май 2021 г. KBC Груп ще направи промени в своя Изпълнителен комитет:

  • Люк Попелиер, настоящият главен изпълнителен директор на бизнес ресор “Международни пазари”, ще наследи Рик Шеерлинк като главен финансов директор и изпълнителен директор на KBC Груп. Люк ще отговаря също така и за “Пазари” и KBC Securities.
     
  • По препоръка на Комитета за номинации на KBC Груп, Съветът на директорите назначава Петър Андронов, настоящ главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър за България, в Изпълнителния комитет и за наследник на Люк Попелиер като главен изпълнителен директор на бизнес ресор „Международни пазари“. Той ще отговаря също така и за KBC Asset Management.
     
  • Назначенията на Люк Попелиер и Петър Андронов са одобрени от Европейската централна банка и от Националната банка на Белгия.
     
  • Петър Андронов ще бъде наследен като главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър за България от ПитърРьобен, настоящ главен изпълнителен директор на KBC Bank Ирландия, след одобрение от българския регулатор.

По отношение на номинацията на Петър Андронов Йохан Тейс споделя следното: “Радвам се да приветствам Петър Андронов като член на нашия Изпълнителен комитет. Освен неговият многогодишен професионален, академичен и международен опит Петър има задълбочени познания в областта на икономиката и финансите, които ще му позволят значително да допринесе за по-нататъшното развитие на нашата група на основните ни пазари в Централна Европа и Ирландия”. През последните 13 години той държи кормилото на бизнеса ни в България през едни много предизвикателни времена. Той успешно осъществи придобиването на Обединена българска банка и последвалото сливане със Сибанк и подготви нашите български дружества за процеса на дигитална трансформация. Качествата му също така бяха оценени и от външния свят като той е печелил четири пъти наградата “Банкер на годината”, но също така и “Мениджър на годината”, приз “Буров” за банков мениджмънт, бил е номиниран за “Мистър Икономика” и му е присъдено званието Офицер на Ордена на короната на Белгия.“

 

Йохан Тeйс също поздрави Питър Рьобен по случай назначаването му като главен изпълнителен директор, отговарящ за дейността на дружествата на KBC Груп в България: “С избора на Питър ние избрахме изпълнителен директор, който притежава задълбочен и богат международен опит във финансовия сектор. Освен това, тъй като клиентското преживяване, иновациите и дигиталната трансформация стават все по-важни, опитът на Питър в KBC Bank Ирландия - ирландският лидер в дигиталните трансформации - ще се окаже безценен в новата му роля на главен изпълнителен директор в България, пренасяйки дигиталната трансформация на дейността ни в България на следващото ниво. Наистина вярвам, че богатият му опит в сложни, международни и преобразуващи се бизнес модели, както и задълбочените знания за Групата, сектора и новите технологии, ще бъдат от решаващо значение за подпомагане стратегията на KBC, което ще бъде от полза за всички заинтересовани лица.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай