Петима в надпревара за "Мистър Икономика"

Общо 33-ма мениджъри и собственици на компании в битка за Оскарите на бизнеса

Петима в надпревара за "Мистър Икономика" | StandartNews.com

София. Петима мениджъри влизат в битка за престижното отличие "Мистър Икономика". Това са Венцислав Чолаков, изпълнителен директор на "Булгартабак холдинг", Ивайло Пенчев, съсобственик и изпълнителен директор на Walltopia, Илия Терзиев, изпълнителен директор на "Литекс Моторс", Микаел Бризон, генерален директор на "Монтюпе България" и Пламен Тилев, управляващ директор на SAP Labs България.

Победителят ще бъде определен от 33-членно жури, състоящо се от предприемачи, икономисти и финансисти, сред които и много предишни носители на награди "Мистър Икономика". Журито ще трябва сериозно да се потруди, тъй като за 2013 година списание "Икономика" ще раздаде наградите "Мистър и Мисис Икономика" в общо 8 категории. Сред тях са награди за "Мистър и Мисис Икономика", отличие за принос в индустрията, приз за сделка на годината и др.

Общо 33-ма мениджъри и собственици на компании влизат в надпревара за Оскарите на бизнеса. За първи път в историята на наградите публиката сама ще определи победителя в категория "Корпоративна социална отговорност". Гласуването тече от 1 ноември и продължава до 24 ноември на адрес в интернет http://mister.economic.bg/.

Церемонията по награждаването на победителите ще се проведе на 26 ноември от 19 ч в Националния исторически музей. Тя ще се излъчва пряко по Българската национална телевизия. Ще бъде спазена 20-годишната традиция всеки от призьорите да получи статуетката "Рибарят и Златната рибка" на Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай