Овергаз: Изпълняваме стриктно договора

Овергаз: Изпълняваме стриктно договора | StandartNews.com

В съответствие с клаузите на договора между "Овергаз Инк." и "Газпром Експорт" в предвидения срок са изпратени:

* Годишна програма и заявка за необходимите количества природен газ (по тримесечия);
* Открита е банкова гаранция в съответствие със заявените за доставка количества.
* Всеки ден до Балканския диспечерски център се изпраща заявка за предстоящите три дни. Тази заявка е резултат на създадена практика, но не е предвидена в договора и не представлява договорно задължение. Затова "Овергаз Инк." не приема за официален изпратения от Центъра отговор с посочени нули за 1-ви януари 2016.

След получаването на този отговор от Балканския диспечерски център на 29 декември 2015 г. "Овергаз Инк." незабавно изпрати факс до генералния директор на "Газпром Експорт" с искане за потвърждение на заявените за доставка количества природен газ.

За да избегне каквито и да са рискове за клиентите, без да дочака отговора на "Газпром Експорт", ръководството на"Овергаз Инк." се свърза с представител на "Булгаргаз", като го запозна с възникналата неочаквана ситуация и заяви, че ще се възползва от услугите му като обществен доставчик.

На 31 декември 2015 г. след 17:00 часа "Овергаз Инк." получи отговор на писменото си запитване, с който служител на "Газпром Експорт" информира, че заявката не може да бъде изпълнена. С това писмо "Овергаз Инк." бе информирана, че "Газпром Експорт" е предприел действия за осигуряване на необходимите за нашите клиенти количества природен газ, но през "Булгаргаз".

По повод подмятанията от страна на изпълнителните директори на БЕХ и "Булгартрансгаз" за очаквана коректност в плащанията, "Овергаз Инк." подчертава, че няма задължения с настъпил падеж към нито една институция, в т.ч. и към "Газпром Експорт". Нито една банка в цялата история на компанията не й е отказвала кредит, което е независима оценка за кредибилитета на дружеството", пишат на сайта на "Овергаз" на 2 януари 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай