Вторник,

Остава ли пак празен Слънчака за сезона?

От: Редактор -
Остава ли пак празен Слънчака за сезона?
A
A
A

Най-големият курортен комплекс по българското Черноморие - „Слънчев бряг“ се подготвя да открие сезона на 1-ви юни. И тази година много ресторанти, търговски обекти и хотели няма да отворят. С 80 по-малко са и таксиметровите коли, които ще работят в курорта. В момента се извършват ремонти на територията на целия „Слънчев бряг“, а на много обекти има поставени табели, че се отдават под наем, съобщава БНР.

В момента в „Слънчев бряг“ повечето заведения са затворени, а на централната алея работят само два ресторанта. Голяма част от павилионите също са с дръпнати ламаринени капаци. Плажната ивица е пуста без чадъри и шезлонги. По алеите се виждат само работници, които подменят тротоарни настилки и подрязват зелените площи.

До 1-ви юни ще приключат ремонтните дейности, каза изпълният директор на акционерното дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров.

„Правим това, което е необходимо за подготовката на инфраструктурата, правим профлактика на видеонаблюдението, подмяна на тротоари, разширяване на улици. Трябва да сме оптимисти относно дали ще има туристи.

Важното е ние да вземем всички мерки, които са необходими за посрещането на туристи“, каза Димитров.

Няма туристи, няма клиенти, няма работа, оплакаха се таксиметровите шофьори. Без реклама и този сезон ще е провален, казаха те.

Очакванията на собственици и хотелиери са след средата на месец юни курорта да се оживи, засега, обаче, няма мното причини за оптимизъм. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички