Още две години тапа до морето

До дни тръгват ремонтите на мостовете по "Тракия", през 2014 г. обновяват и шосето

Още две години тапа до морето | StandartNews.com

София. Още две години пътят между София и Бургас ще бъде блокиран въпреки изцяло завършената магистрала "Тракия". До дни се очаква да започнат спешните ремонти на двата моста по трасето. Това става възможно, след като регионалният министър Десислава Терзиева вчера подписа 14 строителни разрешения за големи инфраструктурни проекти, които бяха забавени заради преструктурирането на ресорното министерство в две нови ведомства.

Движението за леките коли няма да бъде отбивано, а ще минава по аутобана, като трафикът ще се движи в едната лента. Двата участъка неминуемо ще забавят водачите, дори и при перфектна организация на движението. Така средната скорост по аутобана, която след завършването му се вдигна от 68 км в час до 105 км в час /според данни на пътната агенция при спазване на всички ограничения/, отново ще се намали. Тежкотоварният трафик пък ще бъде отбиван при 67 км от магистралата, а камионите ще ползват обиколно трасе.

Следващата година пък ще стартират ремонтите на старите участъци от "Тракия" около Пловдив, Пазарджик и 4 км край София, които са в най-лошо състояние. Това обяви пътният шеф Лазар Лазаров по време на националната конференция "Добрите практики при изграждането на автомагистрала "Тракия" лотове 2, 3 и 4" в София. Обновяването на магистралното трасе ще се финансира със заем от 60 млн. лв. от Европейската инвестиционна банка, а проектът ще бъде включен в обхвата на програмата "Транзитни пътища" V, допълни Лазаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай