OMV назначава 1600 нови служители

Служители ще бъдат търсени и в България

OMV назначава 1600 нови служители | StandartNews.com

OMV смята да назначи нови 1600 служители до 2016 г., става ясно от съобщение на сайта на австрийската корпорация, която развива и сериозен бизнес в България.

Един от проектите, за който OMV ще се нуждае от допълнителни кадри са проучванията за добив на нефт в българската акватория на Черно море в блок "Хан Аспарух". Конкурсът беше спечелен от френската компания Total в консорциум с OMV и Repsol.

Развитието на газови находища в Норвежко море също е фактор за търсенето на нови служители.

"Ще ни трябват 1600 нови служители, за да постигнем растежа, който сме планирали. Търсим мотивирани хора с технически познания, които имат интерес да работят на някои от най-интересните места в света", коментира главният изпълнителен директор на OMV Герхард Ройс.

Не е уточнено от кои страни по колко служители ще се наемат. Компанията има намерение да наеме инженери, работещи в сферата на добива на петрол, но също и завършили други специалности. "По този начин даваме възможност на младите хора да започнат техническа кариера", се казва още в съобщението на OMV.

През следващите години австрийците планират да инвестират по 2 млрд. евро годишно в производството на нефт и газ. Сред най-важните проекти са разработването на газовите находища Aasta Hansteen и Zidane в Норвежко море, както и блокът "Хан Аспарух", който според OMV се може да се превърне в най-голямото газово откритие в историята на компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай