ОББ се включва в Европейската седмица на парите от 18 до 24 март

В рамките на Европейската седмица на парите ОББ ще се включи и в още едно предизвикателство

ОББ се включва в Европейската седмица на парите от 18 до 24 март | StandartNews.com

 

За поредна година ОББ ще се включи в инициативата Европейската седмица на парите, организирана от Европейската банкова федерация и реализирана на местно ниво под егидата на Асоциацията на банките в България. От 18 до 24 март в различни клонове на ОББ в страната ще се организира „Ден на отворените врати“. Колеги от Велико Търново, Варна и София ще посрещнат ученици от избрани училища, за да ги запознаят с работата на банката и ролята на банковите служители. По време на посещението си младежите ще получат полезни съвети как могат да развият отговорно отношение към личните си финанси и какви са ползите от спестяването и инвестирането в банкови продукти.

Специална образователна поредица в профила на ОББ в TikTok  ще запознае поколението Z с темата за личните финанси по достъпен и забавен начин, както и ще отправи предизвикателство към младежката аудитория да предложат кого и с какви заслуги биха сложили на българските евро банкноти.

В рамките на Европейската седмица на парите ОББ ще се включи и в още едно предизвикателство, организирано от фондация Junior Achievement. В него ще могат да се включат децата на служители, като заснемат видео анкета сред свои съученици със стимулиращия предприемаческото мислене въпрос към подрастващите как биха направили 150 лв. от 100 лв. Конкурсът цели да провокира тяхната креативност и да помогне да обогатят своята финансова култура.

Повече информация за Европейската седмица на парите можете да откриете на специалната секция на Европейската банкова федерация: https://www.ebf.eu/europeanmoneyweek/ и на сайта на АББ: АББ – Асоциация на банките в България (abanksb.bg).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай