Небивал интерес към тор от калифорнийски червеи

Небивал интерес към тор от калифорнийски червеи | StandartNews.com

Добрич. Изключителен интерес още в първия ден на откриването на поредната борса за семена и посадъчен материал към течен тор "Лумбреко", произведен от калифорнийски червеи, регистрира производителят Стоян Благов. Той сподели, че първите червеи у нас е внесла майка му Снежана Благова преди 18 години, като купила партидата от фирма в съседна Македония. Мъжът обясни, че червеите са внесени от Калифорния и се купуват веднъж, тъй като се размножават многократно в една календарна година.

„Технологията на отглеждането им е лесна – необходима е само влага и храна. През зимата те не са активни", допълни още Благов.

Вече четири години фирмата произвежда и течен вариант на тор от калифорнийски червеи, който може да се прилага върху всички видове култури чрез листно пръскане. Производителят уверява, че е подходящ и за капково напояване и обеззаразяване на семена и разсад, защото повишава устойчивостта на растенията към патогени и стрес и увеличава добивите. Като друго предимство Благов изтъква и цената на препарата - по-малко от 1 лев за декар.

За пореден път отворилото врати специализирано изложение "Семена и посадъчен материал" събра 70 фирми от страната и чужбина, които предлагат своя продукция на вниманието на земеделските стопани. Борсата ще продължи до 7 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай