Наша компания с технология за по-малко докосване на повърхности

Решението ще позволи на хотелите и техните посетители да ограничат значително докосванията на повърхности, с което да намалят риска от предаване на вирусни инфекции като COVID-19

Наша компания с технология за по-малко докосване на повърхности | StandartNews.com
  • Решението ще позволи на хотелите и техните посетители да ограничат значително докосванията на повърхности, с което да намалят риска от предаване на вирусни инфекции като COVID-19

Българската компания Лигна Груп представи иновативно решение, което ще помогне на хотелиерския бизнес да се справи с предизвикателствата, които световната епидемия от коронавирус поставя пред индустрията. Компанията, която е лидер в бизнеса за хотелско обзавеждане и дизайн в Европа, е разработила през последните месеци технологията VKEE – персонален ключ, който гостите могат да използват за да отключват хотелската си стая и да боравят с всички елементи в хотелското помещение без директен контакт.

Технологията предоставя и възможност за дистанционно чекиране. Ключът премахва нужда от хотелските карти и служи като персонална дръжка за всички мебели в стаята. Едно от основните предимства на VKEE е системата за дезинфекциране с UV-C лъчи, която е приложена при чекиране, а хотелските стаи ще разполагат с кутия, която позволява лесното дезинфекциране на всякакви вещи – ключове, телефон, портфейл. Допълнение към VKEE е и пречистващата система за въздух, която използва UV-C лъчи.

Геновева Христова-Мъри, управляващ собственик на Лигна споделя за технологията: “Лигна Груп има над 18 години опит в хотелиерския сектор и това, което ни е отличавало винаги е нашият иновативен подход. Екипът ни разработи VKEE за да предложим на хотелския бизнес решение, което да даде на техните гости максимална сигурност във времена, в които е важно да ограничим възможностите за предаване на инфекции чрез обществените места. Надявам се, че новият продукт ще подобри потребителското доверие и по този начин ще помогне на хотелите поне в някаква степен да възстановят загубите си.”

Анелия Касабова, изпълнителен директор на Лигна допълва: „В момента целият туристически сектор е изправен пред огромно изпитание и натиск в резултат на пандемията от коронавирус. За съжаление, вероятно още дълго след нея ще остане на дневен ред задачата за възстановяване на доверието в клиентите, че хотелската среда, както и други обществени услуги, са безопасни за тях и техните семейства. Целта на VKEE е да ограничи до минимум нуждата от докосване на повърхности в хотелските помещения, които могат да бъдат основен начин за разпространение на коронавирус. По този начин, наред с другите мерки, вярваме че ще се подобри значително сигурността на потребителите на туристическата услуга. Както много експерти казаха, ние трябва да се научим да живеем с вируса. Мисията на VKEE е да отключи пътя за безопасен и пълноценен туристически живот по време и след коронавируса.”.

Лигна Груп е международна компания специализирана в обзавеждането на големи хотели, автомобилни шоуруми и офисни пространства. Компанията има офиси във Великобритания и България. Работим с едни от най-популярните хотелски вериги и автомобилни компании в Европа, като също така ръководи и поддържа отношения с повече от 50 производители на мебели в България и Европа.  През 2015 година Лигна Груп сформира нов екип от дизайнери, проектанти и инженери, който е специализиран единствено в интериорните проекти за дома, като изпълняват безброй цялостни интериори от идеен проект до пълното им изпълнение. През последните 6 години се превръща в една от най-проспериращите компании за интериорен дизайн в Европа, като зад гърба си има обзаведени над 20 000 хотелски стаи в Европа, 3500 шоурума на автомобилната марка Ситроен във Франция, 2900 офиса на френските пощи и е предпочитан доставчик на 2 хотелски групи в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай