Надежда за пакета Мобилност в новия ЕП

Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия по транспорт в Европейския парламент

Надежда за пакета Мобилност в новия ЕП | StandartNews.com

Повече представители на Източна Европа ще има в новата Комисия по транспорт в Европейския парламент, съобщи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков по повод очакванията пакетът "Мобилност" да бъде обсъждан от нея.

Андрей Новаков от ГЕРБ, Петър Витанов от БСП и евродепутат от ДПС ще бъдат българските членове на комисията.

Новаков съобщи, че България има стратегия как да отстои интересите на българските превозвачи за година и половина напред, но че тя не бива да се разкрива, за да не се попречи на реализацията ѝ.

БСП ще има свои представители и в комисиите по земеделие, енергетика, външни отношения, както и в подкомисията за отбраната, съобщи Витанов, който е ръководител на делегацията на българските социалисти и води преговорите за разпределение на местата.

Според него е възможно социалисти да има и в ръководството на парламентарните комисии на Европейския парламент, но въпросът ще бъде окончателно изяснен следващата седмица след избирането на ръководството на институцията.

Двамата изразиха надежда, че в новия мандат българските евродепутати ще работят в по-добра координация по теми от национален интерес, независимо, че са от различни партии.

Андрей Новаков и Петър Витанов коментираха и очакванията за разпределение на топ позициите в европейските институции в навечерието на насрочената за неделя среща на върха на ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай